≫ 

Gde treba da overite dokumenta: Klikom na ovaj link, saznaćete bukvalno sve!

Adresaru je moguće pristupiti na internet prezentaciji Ministarstva pravde i na zvaničnom nalogu ministarstva na društvenoj mreži Fejsbuk

  • 0

Ministarstvo pravde izradilo je Adresar za overu potpisa, prepisa i rukopisa preko kog građani mogu da na brz i efikasan način dođu do informacija kod kog javnog beležnika, suda ili opštinske uprave mogu da overe svoje dokumente, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

Sve će moći da vide jednim klikom: Primanja, status i stanje na računu - nema bežanja od obaveznih plaćanja!

Koliko košta overa dokumenata kod notara: Od prevoda, potpisa, prepisa i ovlašćenja!

Unosom naziva grada ili opštine ćirilićnim pismom u Adresar građani dobijaju naziv, adrese i brojeve telefona organa u kojima mogu da overe potpis, prepis ili rukopis.

Adresaru je moguće pristupiti OVDE na internet prezentaciji Ministarstva pravde i na zvaničnom nalogu ministarstva na društvenoj mreži Fejsbuk.

Printskrin: Ministarstvo pravde Printskrin: Ministarstvo pravde

Poslovi overe potpisa, prepisa i rukopisa su od 1. marta ove godine prešli u isključivu nadležnost javnih beležnika u gradovima i opštinama za čije su područje javni beležnici izabrani.

U gradovima i opštinama u kojima nisu imenovani javni beležnici ove poslove nastavljaju da obavljaju osnovni sudovi, sudske jedinice, prijemne kancelarije osnovnih sudova, kao i opštinske uprave.

U Srbiji danas postoji 166 imenovanih javnih beležnika, dok za područja 9 osnovnih sudova javni beležnici još nisu imenovani.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA