≫ 

Zadatak svih nas je da obezbedimo značajniju ulogu obrazovanja, smatra ministar Šarčević

Kako je saopštilo Ministarstvo, Šarčević je u razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave istakao da je neophodna saradnja svih kako bi se započete reforme i realizovale i da one moraju biti sprovedene u svakom mestu u Srbiji

  • 0

Razvoj privrede i obrazovanja moraju biti paralelni procesi, a zadatak svih nas je da obezbedimo značajniju ulogu obrazovanja, rekao je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević u Žitorađi.

MINISTARSTVO PROSVETE: Nećemo se baviti peticijom o Darvinu

Pljušte smene u ministarstvu zbog seksualnog obrazovanja

- Mi smo komponenta privrede, a ne potrošači. Dualno obrazovanje je potvrda toga - naglasio je ministar.

Tokom posete Žitorađi Šarčević je svečano otvorio festival "Bez muke do nauke" i izrazio zadovoljstvo što je sve više festivala kojima se promovišu nauka i učenje, koji nauku predstavljaju na kreativan način.

U organizaciji Srednje škole Žitorađa i ove godine naučne eksperimente izvode predškolci i učenici iz jugoistične Srbije, njih 180.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Šarčević je u razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave istakao da je neophodna saradnja svih kako bi se započete reforme i realizovale i da one moraju biti sprovedene u svakom mestu u Srbiji.

Predsednik opštine Žitorađa Slađan Mladenović naveo je da lokalna samouprava iako ima skorman budžet nastoji da što više novca obezbedi za obrazovanje i da je u poslednje dve godine mnogo urađeno na adaptaciji školskih objekata.

Kao jedan od prioriteta Mladenović je istakao proširenje kapaciteta vrtića jer je sve više prijavljene dece.

Ministar Šarčević i državni sekretar Marko Milenković posetili su u Žitorađi i Predškoslu ustanovu "Prva radost" i Osnovnu školu "Toplički heroji".

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA