Ispovest najvećeg serijskog ubice u Evropi: Ubio sam ih toliko da svih ne mogu ni da se setim!

Arnfin Neset je bio medicinski tehničar i jedan je od najozloglašenijih serijskih ubica u skandinavskoj istoriji

  • 1

Norvežanin Arnfin Neset ubrizgavao je otrov ljudima u staračkom domu. Sumnja se da je imao 138 žrtava, ali su vlasti dokazale samo 22 ubistva.

Majka ubila osmoro dece jer je htela da ih sačuva od apokalipse! Sada joj neće suditi!

Neset je bio medicinski tehničar i jedan je od najozloglašenijih serijskih ubica u skandinavskoj istoriji. Osuđen je u martu 1983. godine za trovanje 22 pacijenta.

Monstrum je bio zaposlen u jednom staračkom domu u Trondhejmu u kojem su nesretni ljudi krajem 70-ih godina počeli masovno da umiru.

Stvar je postala sumnjiva kada je lokalna novinarka 1980. godine počela da istražuje celu stvar. Otkrila je da je 45-godišnji Arnfin Neset naručio veći broj leka koji je zapravo bio otrov i kojim su plemena u Latinskoj Americi mazala strelice. Neset je rekao da je "lek" kupio kako bi ubio psa.

Međutim, ubrzo nakon toga otkriveno je da je starcima ubrizgavao velike količine sredstava za relaksaciju mišića.

Tokom  istrage priznao je da je ubio 25 pacijenata između maja 1977. i novembra 1980. godine. Kasnije, tokom suđenja, je promenio mišljenje. Rekao je da je priznao jer ga je policija maltretirala. Proglašen je krivim za 22 ubistva.

Imao je neodoljivu želju da ubije

Foto-ilustracija: Foter/stevendepolo Foto-ilustracija: Foter/stevendepolo

- Ubio sam ih toliko da svih ne mogu ni da se setim - kazao je vlastima.

Ubijao je iz više razloga. Tvrdio je da je ponekad ubijao iz milosrđa, ali da je najčešće ubijao iz užitka. Imao je neodoljivu želju da ubije i to mu je donosilo neopisiv užitak, ali da je to posledica njegove šizofrenije.

Njegov branitelj je tvrdio da je on mentalni bolesnik. Četiri psihijatra su ga pregledala i utvrdila da je zdrav i sposoban za suđenje. Tužitelj ga je okarakterizovao kao 'zverskog ubicu'.

Iako je vrlo verovatno da je kriv za ubistvo čak 138 osoba, dokazano mu je ubistvo njih „samo“ 22 zbog čega je osuđen na kaznu zatvora od 21 godine. U to vreme to je bila najveća kazna zatvora u Norveškoj.

Broj njegovih žrtava ostao je nepoznat. Nagađalo se i da je moglo da ih bude i 138. Pušten je 2004. i od tada živi pod novim identitetom i na nepoznatoj lokaciji. Jedno vreme nakon izlaska iz zatvora pridružio se i vojski spasa.

Fotografije ovog serijskog ubice možete pogledati OVDE.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @ KiKi

    11. maj 2017 | 09:47

    A ti ubijeni izgleda nemaju potomke Da je nekog mog ubio Moj život bi se pretvorio u osvetu A kad bi ga našao E tad bi me molio da ne pati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA