Nemica zagrmela: Pogledajte ovu ustašku majicu, policija je to dozvolila (FOTO)

Austrijske vlast uhapsile su samo jednog muškarca koji je nosi kapu sa ustaškim znakom

  • 8

Komemoracija povodom 72. godišnjice "blajburške tragedije" održava se danas u Austriji na Blajburškom polju. Do sada je uhapšen jedan muškarac zbog kape sa ustaškim simbolima, ali je zato grupa muškaraca sa istim oznakama prošla nekažnjeno. Jedan od njih nosi majicu "za dom spremni".

 

Ustaše šetaju Blajburgom: Počelo hapšenje "stilizovanih nacista" (FOTO)

 

- Ovo je otvoreno veličanje Hitlerovog nacizma, sa zabranjenim oznakama, bedževima i zastavama. Policija im je to dozvolila - napisala je na svom Tviter profilu Martina Rener, član nemačkog Odbora za unutrašnje poslove, koja je 2013. godine bila i u Bundestagu.

 

 

"Blajburška tragedija" predstavlja stradanje zarobljenih pripadnika ustaške NDH i drugih Hitlerovih saveznika stradalih u Drugom svetskom ratu.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiza

    13. maj 2017 | 16:34

    Vama svaka cast. Ali ocigledno vlada i vecina naroda u Nemackoj to tolerise. Mi iz male balkanske zemlje, pogotovo Srbi, koji su preziveli kao narod najvece stradanje od ustaske NDH na tu toleranciju koja dopusta velicanje nacizma i genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima nemozemo da gledamo blagonaklono. Imamo situaciju da USA podrzava NDH sa kojom nikada nije zakljucila primirje posle II svetskog rata. Imamo situaciju da 80 % zemalja koje cine evropsku uniju precutno podrzavaju ovakve skupove. Imamo situaciju da je samo u Rusiji i Srbiji (prakticno) obelezen dan iste te Evrope (dan pobede protiv nacizma) i imamo jos mnogo toga o cemu moze da se govori, ali na zalost uzalud. Fasizam opet vlada evropom, a sto je jos gore i celim svetom. Niko vise u Boga neveruje sem obicnih ljudi koji ne odlucuju o politickim odlukama i svojoj buducnosti.

  • Cika Velja

    13. maj 2017 | 15:30

    Previse ih se tad izvuklo..."suvise previse"?!?!

  • Nikolas

    13. maj 2017 | 17:37

    FASIZAM JE TOLIKO JAK U TAKOZVANOJ ,DEMOKRATSKOJ,EVROPI KAO NIKAD!!! HINKI JE IN A NEZABORAVIMO DA JE U SVETU 30 HILJADA FIRMI U NJIHOVIM RUKAMA!!! CEKA SE DOLAZAK ONOG SA BRCICIMA A POZDRAV I ONO ZIG HAJLT TO JE DAVNO NAUCENO!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA