≫ 

Piloti imaju odlične plate, a sad je Vazduhoplovna akademija objavila konkurs za upis!

Prijemni ispit biće održan u SMATSA Vazduhoplovnoj akademiji, a nastava počinje 2.oktobra

  • 10

SMATSA Vazduhoplovna akademija iz Vršca objavila je konkurs za upis studenata na nekoliko kurseva, a prijemni ispit biće održan 12. septembra.

ŽELITE DA POSTANETE PILOT? Evo koliko košta obuka pilota u vazduhoplovnoj akademiji!

Kako je saopšteno iz te akademije, kursevi za koje se studenti mogu prijaviti su ATP(A) integrated, komercijalni pilot sa ovlašćenjima, CPL(A) IR CPL(A), ATPL (A), ATP(A) for PPL holder, ATP(A) for CPL IR holder, MČ(A) po prijavi kandidata, FI(A), PPL(A), PPL(A) Distance Learning (D/L) po prijavi kandidata.

Prijemni ispit biće održan u SMATSA Vazduhoplovnoj akademiji, a nastava počinje 2.oktobra.

Dolazak na ispit je neophodno potvrditi putem mejla na adrese aviationacademy@smatsa.rs ili slavko.korica@smatsa.rs, ili telefonom na brojeve 013/ 800 854 i 013/ 800 855. Prijem dokumenata je 12. septembra od 8 sati.

Na dan prijemnog ispita od 8 do 10 sati biće obavljeno prijavljivanje, zatim od 10 do 11 pismeni test iz engleskog jezika, od 11 do 12 pismeni test iz matematike. Od 12 do 12 i 45 predviđena je pauza, nakon čega sledi pismeni test iz fizike koji počinje u 12 i 45, a završava se nakon sat vremena, u 13 i 45. Usmeno testiranje engleskog jezika sledi u 13 i 45, a u 15 sati je informativni razgovor sa kandidatima i ponuda ugovora na potpis.

Dokumenta koja su neophodna za upis su fotokopija ličnih dokumenata (lična karta ili pasoš), fotokopija najvišeg stečenog prethodnog obrazovanja, dve fotografije dimenzija za pasoš, fotokopija važeće zdravstvene knjižice odnosno dokaza o zdravstvenom osiguranju, fotokopija lekarskog uverenja Klase 2 ili Klase 1 (izdata od ovlašćene EASA PART MED ustanove).

Kako se navodi u saopštenju, za upis u SAA postoji mogućnost uzimanja kredita.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D.D.

    19. maj 2017 | 20:24

    Zaboravil ste samo da dodate par sitnica, da bi postali pilot, treba vam oko 60-65000€, i mnogo sreće da nadjete posao, onda počinje lepota, nemate fiksno radno vreme, pre nego što pekari zamese hleb, polećete i u 2-3 sata ujutru, pa letite celu noć i i deo pre podneva, da bi već sledećeg dana započeli posao oko podne, pa do kasno u noć, jer radno vreme može da bude i do 14 sati, izloženi ste UV zračenju 2 i 3 puta većem nego "čovek na zemlji", samim tim i 2-3 puta većem riziku od oboljevanja od karcinoma ( i raznoraznih čudnih bolesti, (medicinski dokazano ), stres organizma, brza promena vremenskih i temperaturnih zona, a zdravlje bi trebalo da održavate što je bolje moguće, odsustvo od kuće, porodica - šta je to....?? Čitav život učite, i stalno vas neko proverava, odgovorni ste u trenutku za par stotina života koje vozite, greši se samo jednom, nema "popravni" .... Retko koji penzionisani pilot, ako je dočeka, uživa penziju više od 4-5 godina...Tako da kada napišete, imaju velike plate, zavirite i u njihov život, ne samo u novčanik!

  • Zoki

    19. maj 2017 | 20:04

    Kaže se vazduplohov akademija...

  • ВВП

    19. maj 2017 | 21:19

    Јел конкурише бабић;)?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA