Da li se sprema TREGZIT? Tramp gubi živce zbog "najvećeg lova na veštice u američkoj istoriji", a kladionice gore zbog njegove smene!

Poslednjih dana američki predsednik se suočava i sa optužbama da je tokom sastanka u Beloj kući prošle nedelje, ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu i ruskom ambasadoru u SAD dao poverljive informacije o Islamskoj državi

  • 2

Američki predsednik Donald Tramp je u najnovijem tvitu istakao da je "žrtva jedinstvenog lova na veštice na jednog predsednika u američkoj istoriji", a sve zbog njegovih navodnih veza sa Rusijom, prenosi RT. Međutim, ono što je najviše privuklo pažnju svetskih medija jesu kvote na kladionicama povodom Trampove smene.

Ruske strateške igrice - "crveni alarm" u Beloj kući: Šta otkriva trenutak sastanka Lavrova i Trampa (FOTO)

On je često znao da kritikuje "nezakonite radnje" koje su se desile tokom kampanje Hilari Klinton i tokom Obamine administracije ali nikada nije naveo o čemu se zapravo radi.

Ova njegova izjava dolazi samo dan nakon što je Sekretarijat za pravosuđe imenovao bivšeg šefa FBI Roberta Milera kao posebnog savetnika u istrazi o navodnoj umešatnosti ruskih hakera u američke izbore i eventualnih veza Trampa i Moskve. On je takođe naveo da nijedan političar "nije bio tretiran lošije i nepravednije od njega".

Miler će imati dalekosežna ovlašćenja i nadležnosti da procesuira sve zločine za koje se bude saznalo tokom istrage, prenosi RT. Imenovanje je usledilo u vreme dok demokrate sve glasnije pozivaju da se neko izvan Ministarstva pravde bavi tom politički obojenom istragom, prenosi AP. Ministarstvo pravde saopštilo je da je Miler podneo ostavku u privatnoj advokatskoj firmi kako bi mogao da preuzme posao specijalnog savetnika, prenose Agencije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Miler je imenovan za direktora FBI-ja 2001. godine, a penzionisao se 2013. godine, posle čega ga je na tom mestu zamenio Džejms Komi.

Zbog svega toga na pojedinim internet kladionicama možete da se kladite na pitanje "Da li će Tramp biti smenjen 2017. godine?".

Cena za odgovor "da" je juče skočila na rekordnih 33 centi, što podrazumeva da je verovatnoća da će Tramp biti smenjen čak 33%.

Čisto poređenja radi do pre nedelju dana taj procenat je bio 7%. Kasno sinoć cena je pala na 27 centi, piše Gardijan.

Pitanje "Da li će Tramp da se povuče" dobilo je više od 242.900 evra u opkladama, dok je vreme njegovog povlačenja (bilo ono 2017. ili čak 2020. godine) dobilo 431.400 evra u opkladama.

Jedna britanska kladionica smatra da je verovatnoća da će Tramp biti smenjen oko 56%.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Da podsetimo, predsednik SAD Donald Tramp je prošle nedelje smenio Komija sa mesta direktora FBI-ja, koji je vodio istragu o navodnoj umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine, prenose Agencije.

Imenovanje Milera usledilo je nakon što su mediji objavili da je Komi napisao u zapisu da mu je Tramp na sastanku u Beloj kući u februaru tražio da okonča istragu o njegovom bivšem savetniku za nacionalnu bezbednost Majklu Flinu, što je Bela kuća negirala.

Tramp je istakao da će "detaljna istraga potvrditi ono što već znamo - da nije bilo tajnih dogovora između njegove kampanje i bilo kog stranog lica".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Poslednjih dana američki predsednik se suočava i sa optužbama da je tokom sastanka u Beloj kući prošle nedelje, ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu i ruskom ambasadoru u SAD dao poverljive informacije o Islamskoj državi.

Tu tvrdnju su odbacili i Vašington i Moskva, a ruski predsednik Vladimir Putin je juče optužio SAD da razvija "političku šizofreniju".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    18. maj 2017 | 20:18

    Ameri imaju ozbiljnu paranoju od rusa.

  • Cika Velja

    19. maj 2017 | 11:05

    Imam i ja poverljive informacije o tim teroristima!!! Pregovaram sa Buckom Koreancem da mu se omaknu jedno dve-tri???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA