Hrvatski premijer nakon glasanja na lokalnim izborima otišao na misu Alojziju Stepincu

Ovaj hrvatski kardinal iz Drugog svetskog rata podržavao je ustaški režim, a papa Franja treba da odluči o predlogu hrvatske katoličke crkve da ga Vatikan proglasi svecem

  • 16

Premijer Hrvatske i predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković danas je glasao na lokalnim izborima na biračkom mestu na koje poveo i sina, nakon čega je otišao u Zagrebačku katedralu na misu u čast Alojzija Stepinca.

Hrvatski premijer: Bezobrazne izjave iz Srbije neće proći

Ovaj hrvatski kardinal iz Drugog svetskog rata podržavao je ustaški režim, a papa Franja treba da odluči o predlogu hrvatske katoličke crkve da ga Vatikan proglasi svecem.

Patrijarh Irinej o Stepincu: Najveći problem - nedostupnost vatikanskog arhiva

Hina navodi da je pre početka mise zagrebački kardinal Josip Bozanić poželeo dobrodošlicu hrvatskim hodočasnicima iz Austrije.

Kako se navodi, on je sa biskupom Egidijem Živkovićem razmenio "prigodne darove", odnosno Živković je na dar primio kip Alojzija Stepinca, a Bozanić putir.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    21. maj 2017 | 17:43

    ZA HRVATE STEPINAC JE UVEK BIO SVETAC!!! NISAM JOS ZABORAVIO MINI-MAKSA KAD JE BIO U RESTORANU U ZAGREBU RUCAO I ,JA USTAH SVI USTASE!!!!

  • BOZA ZEMUNAC

    21. maj 2017 | 17:33

    Daleko im lepa kuća.

  • dragance

    21. maj 2017 | 18:04

    zivkovic original rvatina...hahaha..ti pokatoliceni srbi su najgori sljam..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA