Noć Muzeja i Akademija lepih umetnosti u zajedničkom poduhvatu priredili publici dva jedinstvena događaja!

U Noći muzeja publici je predstavljena izložba studenata Akademije lepih umetnosti i multimedija, koja je tanani senzibilitet prvih stvaralčkih koraka, digitalizovan i pretvoren u ambijentalnu instalaciju

  • 0

U najlepšoj majskoj Noći muzeja 20. maja 2017. godine, od 17:00 do 01:00, studenti Akademije lepih umetnosti i multimedija u Beogradu, priredili su publici dva jedinstvena događaja.

U težnji za povratkom prirodi, studenti su stvarali, pred publikom i sa njom, jedinstvena umetnička dela, murale koji će postati sastavni deo prostora Javnog akvarijuma i tropikarijuma.

Ovaj zajednički poduhvat imao je za cilj stvaranje prirodnog i umetničkog ambijenta u otuđenoj urbanoj sredini. Javni akvarijum i tropikarijum nastoji da oplemeni gradski prostor prisustvom egzotičnih živih bića, dok studenti svojim delima žele da se oduže životinjama koje nam daruju dah života, time što će ukrasiti njihov ambijent. Studenti ALUM-a preuzeli su na sebe taj plemeniti zadatak i u Noći muzeja, zajedno sa publikom, nastupali zapravo kao subcreatores nature.

Foto: Promo Foto: Promo

Digitalni senzibiliteti

Vreme u kojem živimo zahteva stalno obrazovanje i kreativnost. Umetnost i čovek su kroz istoriju uvek bili isti. Menjala se samo percepcija sveta. Mi danas živimo u digitalnom dobu.

U Noći muzeja publici je predstavljena  izložba studenata Akademije lepih umetnosti i multimedija, koja je tanani senzibilitet prvih stvaralčkih koraka, digitalizovan i pretvoren u ambijentalnu instalaciju. Senzibilitet crteža je primarna struktura ovog kolektivnog rada, koji se razvija ka ekranu i prostornom crtežu veoma uzbudljive dinamike..

Sve zajedno, osećajno, softverski i hardverski činili su jednu veliku i uzbudljivu multimedijalnu celinu, koja je koncept i cilj ove nove Akademije. U predivnom ambijentu galerije u Stambol kapiji na Kalemegdanskoj tvrdjavi, kao i ispred galerije, ljubitelji umetnosti od 11h do 19h mogu pogledati postavku  izložbe  koja će trajati  do 23. maja.

U okviru programa Akademija lepih umetnosti organizovala je i umetničku radionicu za decu.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA