≫ 

Nečuveno: Srbi i Albanci ZAJEDNO pljačkaju u kuršumlijskom okrugu

- Kako su i moja ali i ostale kuće raštrkane po okolnim brdima, čim neko primeti da nema nikoga, desi se krađa, a do sada lopovima niko nije ušao u trag - priča revoltirani Momčilo Vešković

  • 1

U selu Merdare, nadomak administrativnog prelaza sa Kosovom i Metohijom, već duže vreme se dešavaju za sada nerazjašnjene krađe, a na meti lopova je sve što iole vredi. Meštani čak nisu sigurni ni ko su lopovi, pa su mišljenja podeljena da to mogu biti Albanci iz susedne opštine Podujevo, ali nije isključeno ni da su Srbi, mada neki veruju da su i jedni i drugi, to jest da sarađuju.

Opljačkali komšiju bogataša iz Knjaževca, pa se nekoliko dana provodili sa pola miliona dinara

U Kragujevcu pomama za krađom tegova sa kanti za đubre: Nijedan grad ne može tom brzinom da popravlja štetu i kupuje nove korpe (FOTO)

Na meti su uglavnom prazne napuštene kuće i vikendice. Momčilo Vešković (67) tvrdi da su mu lopovi odneli gotovo sve iz kuće, a da se poslednja krađa desila nedavno, kada su iz podruma pokupili namirnice, posteljinu i brojne stvari.

- Zbog posla u Beogradu ne boravim često u kući, dolazim vikendom i kad stignem. Kako su i moja ali i ostale kuće raštrkane po okolnim brdima, čim neko primeti da nema nikoga, desi se krađa, a do sada lopovima niko nije ušao u trag - priča revoltirani Vešković za Alo, koji je o svakom slučaju krađe obaveštavao policiju, ali da lopovi i dalje izbegavaju patrole i uspevaju da zametnu trag.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On ističe da stanovnici ovog dela kuršumlijske opštine o većini krađa i ne obaveštavaju policiju, već se jednostavno pomire sa tom činjenicom.

- Nije moja kuća jedina na udaru, iz kuće mog komšije Caričića ukradena je poljoprivredna mehanizacija, a na udaru je bila i porodična kuća Dabetića - dodaje on.

Meštani tvrde da se na tom području često vrše nelegalne trgovinske razmene između Srba i Alabanaca, odnosno da se švercuje stoka, ali i ostala roba, a zbog brdovitog i nepreglednog terena teško je ući u trag švercerima.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA