Roditelji, pažnja! Monstrouzna igrica za decu "Plavi kit" stigla u Bosnu, zabeležena dva slučaja

Opasna igrica "Plavi kit" nakon što je aktiviraju tera decu da ispunjavaju različite izazove, između ostalog i da sebi nanose povrede, a na samom kraju igrice od dece se traži da počine samoubistvo

  • 4

Nakon informacije da je opasna igra "Plavi kit" stigla i u BiH, Vedran Mulabdić, ministar MUP-a Kantona Sarajevo, potvrdio je da je sarajevska policija dobila informaciju o ovoj igrici u jednoj školi.

Deca u Srbiji uplašena zbog brutalne igrice "Plavi kit": Zovu nacionalnu dečju liniju i traže pomoć

- Juče smo primili jednu takvu prijavu i radi se o učenici drugog razreda srednje škole. Prijavu smo poslali Federalnom MUP-u koji u svojim okvirima ima ođeljenje za sajber kriminal. Prema mojim saznanjima, ta učenica je već prihvatila igru i takvu smo informaciju primili i prosledili na dalje postupanje - rekao je Mulabdić.

On je apelovao na roditelje da malo više obrate pažnju u cilju prevencije i zaštite svoje dece te da ukoliko uoče bilo kakve promene ili crteže na telu dece o tome obaveste policiju, prenosi Dnevni avaz.

Učenik šestog razreda Osnovne škole "Podrinje" u Mihatovićima kod Tuzle, pak, kako prenose mediji, isekao je ruku igrajući opasnu internet igricu "Plavi kit".

Roditelji dečaka, nakon što su videli šta se dogodilo, pozvali su policiju, koja će obaviti razgovor sa dečakom koji je, kako se saznaje, povrede sebi naneo koristeći šestar, a roditelji i meštani su u šoku.

Opasna igrica "Plavi kit" nakon što je aktiviraju tera decu da ispunjavaju različite izazove, između ostalog i da sebi nanose povrede, a na samom kraju igrice od dece se traži da počine samoubistvo.

Da bi ispunila šta se od njih traži, deca su izložena ucenama, a najčešće im se preti ubistvom članova porodice. Dečak je iz radoznalosti pokrenuo igricu, a potom je sledeći uputstva naneo sebi povrede, ali ih nije snimao kako to traži ova opasna igrica, navodi Avaz.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    24. maj 2017 | 20:45

    Ako su toliko retardirani da kada im neko kaze da se povrede a oni ucine nesto sebi neka se pobiju svet ce biti bolje mesto

  • Danijel

    25. maj 2017 | 12:45

    Učenica drugog razreda srednje škole? Nju treba vratiti u drugi osnovne.

  • Lucifer

    24. maj 2017 | 20:51

    Mene banovali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA