Otmice mladih devojaka i dalje su surova realnost: Presretnu ih na ulici, strpaju u kola i nasilno udaju! Mnoge od njih se ubiju (VIDEO)

Otmica mlade je i dalje brutalna relanost 21. veka...

  • 4

Otimica mlade je praksa u kojoj čovek otme ženu koju želi da oženi. Praktikuje se kroz istoriju i širom sveta. Danas otmicu možemo videti u zemljama Centralne Azije, u regionu Kavkaza, i delovima Afrike. Romi u Evropi, takođe, imaju ovu praksu.

Žene iz ovog plemena rade nešto užasno svojim ustima. Kada se okrenu i vidite im lica, shvatićete kako se bore protiv kobne sudbine (FOTO) (VIDEO)

U većini zemalja, otmica mlade se smatra pre seksualnim zločinom nego oblikom braka. Neke vrste isto se mogu smatrati pod ovim "običajem", kao što je prislini ili dogovoreni brak. Čak i kada je otmica protivna zakonu, sudska primena ostaje nemarna u nekim oblastima kao što su Moldavija, Kirgistan i Čečenija.

Otmica žene uglavnom izvršava jedan čovek (i njegovi prijatelji i rođaci) i još uvek je raširena praksa. Neke kulture danas simbolično održavaju praksu otmice mlade kao deo tradicije venčanja.

Iako motivi otmice mlade zavise od regiona, kulture sa ovom tradicijom su uglavnom patrijahalne sa jakom društvenom stigmom o seksu ili trudnoćom van braka i ilegitimnim porođajima.

Otmica mlade je i dalje brutalna relanost 21. veka. Mlade devojke presreću na ulici i nasilno ih odvode u kuće njuhovih budućih muževa. Pored porodice i prijatelja, i sveštenici ponekad mogu biti uključeni u otmicu. Danas se ovaj običaj praktikuje u 17 zemalja.

U Kirgistanu na svakih 40 minuta otme se mlada žena. Kidnaperi mladama stavljaju beli veo kao simbol braka. Mnoge od njih izvrše samoubistvo.

Pogledajte video:

(L.C.)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA