Tereza Mej spremna da napusti EU bez dogovora o Bregzitu

- Bićemo tamo da pregovaramo o pravom dogovoru, ali ono što sam rekla je da je nijedan dogovor bolji od lošeg dogovora. Moramo da budemo spremni da odustanemo - rekla je ona tokom intervjua na Skaj njuzu

  • 1

Britanka premisjerka Tereza Mej izjavila je da je spremna da odustane od pregovora sa Evropskom unijom o Bregzitu, ukoliko dogovor ne bude dovoljno dobar.

Velika Britanija obustavila razmenu informacija sa SAD!

- Bićemo tamo da pregovaramo o pravom dogovoru, ali ono što sam rekla je da je nijedan dogovor bolji od lošeg dogovora. Moramo da budemo spremni da odustanemo - rekla je ona tokom intervjua na Skaj njuzu, preneo je Rojters.

S druge strane, lider britanske opozicione Laburističke stranke Džeremi Korbin izjavio je da bi obezbedio da bude postignut dogovor o Bregzitu sa EU ukoliko pobedi na izborima.

Na pitanje da li bi razmatrao scenario u kojem Britanija ne bi uspela da postigne dogovor sa ostatkom Unije, Korbin je u intervjuu za Skaj njuz rekao:

"Biće dogovora, Mi ćemo obezbediti da bude dogovora".

U Britaniji se naredne nedelje održavaju vanredni parlamentarni izbori, a najnovije ankete pokazuju da se vođstvo Konzervativne stranke Tereze Mej nad opozicionom Laburističkom partijom smanjilo se za šest odsto.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA