Makedonija dobila novu vladu, Zaev premijer

Kabinet novog premijera Zorana Zaeva imaće 25 ministara

  • 0

Makedonsko Sobranje je večeras, sa 62 glasa "za", 44 "protiv" i pet "uzdržanih", izabralo novu vladu Makedonije.

Sve o Zoranu Zaevu: Ko je zapravo budući premijer Makedonije?

Kabinet novog premijera Zorana Zaeva, lidera Socijaldemokratskog saveza Makedonije, imaće 25 ministara, prenela je agencija MIA. Vlada je izabrana u sredu pred ponoć, kada je i isticao zakonski rok.

Pre glasanja Zaev je istakao da će njegova vlada raditi na jedinstvu, navodi MIA. On je rekao da će raditi na ekonomskom napretku države i da će se truditi da razvije konstruktivnu saradnju sa opozicijom.

Bivši premijer i lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski, rekao je da će ta stranka pažljivo pratiti rad nove parlamentarne većine. On je dodao da VMRO neće bojkotovati rad parlamenta i da će biti konstruktivna opozicija.

Foto: Profimedia/AFP, Telegraf Foto: Profimedia/AFP, Telegraf

Između ostalih, za ministra odbrane izabrana je Radmila Šekerinska-Jankovska, Oliver Spasovski je ministar unutrašnjih poslova, ministar za finansije je Dragan Tevdovski. Ministar ekonomije je Krešnik Bekteši, za ministra pravde je imenovan Bilen Saljiji, dok je za ministra lokalne samouprave izabran Suhejl Fazliu.

Vlada je izabrana nakon dvodnevne rasprave, navodi MIA.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA