Otkriven uzrok avionske nesreće u kojoj su stradali članovi hora "Aleksandrov"

Stručnjaci su pažljivo analizirali sve okolnosti koje su dovele do nesreće i proučili tehničke parametre leta Tu-154 od trenutka poletanja sa aerodroma u Sočiju

  • 1

Povodom avionske nesreće iz decembra 2016. kada je ruski vojni avion Tu-154 pao u Crno more, sa 92 putnika, novinara, članova posade i ansambla "Aleksandrov", ministarstvo odbrane ove zemlje izdalo je saopštenje o završenoj istrazi.

OTKRIVENI PRAVI UZROCI PADA RUSKOG AVIONA, učinjena je velika greška!

Komisija je zaključila da bi uzrok nesreće mogli da budu pogrešni postupci komandanta posade prilikom upravljanja aviona, preneo je "Sputnjik".

- Komisija za istraživanje avionske nesreće u blizini aerodroma u Sočiju, koja se sastojala od stručnjaka Ministarstva odbrane Rusije, predstavnika Ministarstva saobraćaja Rusije, međudržavnog avijacionog komiteta, Ministarstva industrije i trgovine Rusije, kao i koncerna ’Tupoljev‘, završila je istragu o nesreći aviona Tu-154 koja se desila 25. decembra 2016. godine - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Stručnjaci su pažljivo analizirali sve okolnosti koje su dovele do nesreće i proučili tehničke parametre leta Tu-154 od trenutka poletanja sa aerodroma u Sočiju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Istraga je pokazala da bi uzrok incidenta mogao da bude narušavanje prostorne orijentacije (svest o situaciji) pilota aviona, koje su dovele do njegovih pogrešnih postupaka sa kontrolama aviona - naglašava Ministarstvo.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA