OVO IMA SAMO U SRBIJI: Svaki dan se parkiraju u parkiću za decu (FOTO)

Do sada inspekciji niko nije prijavio parkiranje na travnatoj površini

  • 17

Već mesecima unazad bahati vozači parkiraju vozila na travnatoj površini najvećeg parka u Prokuplјu i do sada to grubo kršenje zakona i osnovne kulture prolazi nekažnjeno.

Razlika između seljaka i seljačine u jednoj slici: Podelio ovu fotku na Fejsbuku i pozvao nas da se suzdržimo od komentara (FOTO)

U komunalnoj inspekciji Opštine Prokuplјe nije stigla ni jedna prijava građana. Nisu upoznati sa slučajem, iako je reč o parku kod prokupačke Železničke stanice koji pripada užem centru grada.

Načelnik Opštinske uprave Nikola Koprivica najavio je da će inspektori izaći na teren i uz asistenciju policije postupiti u skladu sa zakonom.

Reč je o Železničkom parku koji je naprostranija i odlično očišćena i uređen površina u gradu, a koji je poslednjih meseci na udaru automobila, odnosno vozača koji parkiraju svoja vozila na travnatoj površini.

- Vozila parkiraju oni koji rade u obližnjoj fabrici. Od njih sam čuo da nemaju parking i da negde moraju da se parkiraju. Ovo je sramota za grad. Kako bi vozila zaštitili od sunca, oni nađu način da uđu čak i unutrašnjost parka, verovatno po pešačkim stazama. Lepo parkiraju vozilo ispod krošnji drveća, koje je staro ko zna koliko godina i ima ogroman hlad - kaže jedan Prokupčanin koji živi u blizini i dodaje:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Deca koja se igraju obilaze kola koja uništavaju odlično očuvan travnjak. To je stvarno sramota i jedinstven primer - kaže jedan Prokupčanin koji živi u blizini.

Park uređuje i redovno održava Javno komunalno preduzeće „Hameum“ i on je besprekorno čist. Do ove godine nikada se niko nije parkirao u njemu, jer postoje i asfaltirani delovi oko parka koji bi eventualno mogli da posluže ovoj svrsi.

Ipak, verovatno jedna parkirana kola na travi, povukla su i ostala.

- Do sada inspekciji niko nije prijavio to parkiranje na travnatoj površini, ali je očito da se ponavlјa. Zato će ispektori izaći na teren i postupiti u skladu sa zakonom - kaže načelnik Opštinske uprave Nikola Koprivica. Ovaj park se naslanja na objekat nekadašnje „Topličanke“ u kojoj je više manjih privatnih preduzeća, te se pretpostavlјa da radnici tih preduzeća parkiraju ovde svoje automobile.

Daljinac baner

(B.R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana

    5. jun 2017 | 09:08

    Pa napravite, gospodo, više parking mesta! Nekada kružimo i po sat vremena da negde jedva parkiramo auto.

  • Cika Velja

    5. jun 2017 | 08:58

    Udri po novcaniku,tako se najbolje dresiraju!!!

  • buba

    5. jun 2017 | 10:23

    pa sta ima da se prijavljuje...komunalci se ionako vozikaju po gradu...pa valjda vide......a ne samo da sednu po kaficima i cekaju da im prodje radno vreme.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA