≫ 

Horor na ekskurziji: Učenik iz Banjaluke skočio s mola i slomio kičmu

Nakon što je skočio i pošto su ga izvukli do obale, bio je svestan svega. Izvinio se što je to napravio i rekao: "Neće ovo dobro biti za mene, nisu ovo serije da se završi srećno"

  • 9

Vanja Pejaković, osamnaestogodišnjak iz Kotor Varoša slomio je četvtri pršljen skočivši s mola u vodu duboku tek pola metra u letovalištu Lido di Jezolo u Italiji, gde je još na lečenju. Ovaj učenik 3. razreda banjalučke Poljoprivredne škole, povredio se prvog dana ekskurzije, održane od 27. maja do 2. juna.

UŽAS NA EKSKURZIJI: Student iz Srbije IZBODEN na kruzeru!

Kako su za Nezavisne novine rekli, Pejaković je planirao da upiše Visoku školu unutrašnjih poslova, a trenutno je na aparatima u komi, iz koje ga lekari povremeno bude.

Ovaj veterinarski tehničar je u vodu, duboku 50 centimetara, skočio s mola visokog jedan metar.

- Na mestu s kojeg je skočio nalazi se tabla na kojoj jasno stoji upozorenje o zabrani skakanja s mola u vodu - navodi se u školskom izveštaju.

U izveštaju dalje stoji da je tokom dolaska na plažu oko 20 đaka bilo s tri profesorakoji su ih upozorili da se ne udaljavaju, ali njih nekoliko je samoinicijativno otišlo i skočilo u vodu.

- Nakon što je skočio i pošto su ga izvukli do obale, bio je svestan svega. Izvinio se što je to napravio i rekao: "Neće ovo dobro biti za mene, nisu ovo serije da se završi srećno" - priča Edi Haneš, direktor Poljoprivredne škole.

Doktorka koja je bila u pratnji đaka Vanji je imobilisala vrat i glavu peškirima, a zatim je stigla i Hitna pomoć.

- I Hitna mu je ukazala pomoć, te je prevezen u ambulantu. Tamo su ga pregledali i odmah je po njega došao helikopter - naglašava Haneš.

Helikopterom je prebačen iz lokalne bolnice u Kliniku "Mestre" u Veneciji, gde mu je urađena magnetna rezonanca i potom je operisan. Tamo je utvrđeno da mu je zgnječen četvrti pršljen i presečena kičmena moždina.

Foto - Ilustracija: Profimedia Foto - Ilustracija: Profimedia

- On je još na aparatima, s tim što, kad je i u komi, sve čuje - priča Haneš.

Bez obzira na nezgodu, ekskurzija nije prekinuta, ali su roditelji mladića obavešteni i odmah su došli u Italiju.

Iz Turističke agencije "Star Travel" koja je organizovala ekskurziju tvrde da su odmah preduzeli mere na aktiviranju putnog zdravstvenog osiguranja. Dodaju da su roditelje smestili u hotel u blizini bolnice, te im obezbedili italijanski broj telefona, ali i prevodioca.

- Sve troškove transporta helikopterom, operativni zahvat i boravak u bolnici dosad pokriven je polisom koju je agencija rešila - navode u agenciji "Star Travel".

Iz Ministarstva prosvete i kulture RS kažu da su se obratili svim nadležnim institucijama da pomognu ovom učeniku i njegovoj porodici tokom njihovog boravka u Italiji.

Sa istim ciljem je i Poljoprivredna škola Banjaluka pokrenula humanitarnu akciju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eh

    8. jun 2017 | 03:56

    strasno,daj Boze da bude sve u redu,srecno...

  • Majka

    8. jun 2017 | 06:40

    Zelim ti puno,puno srece jer trebace ti kao i tvojim najmilijima,predstoji Vam velika borba.

  • Zeka

    8. jun 2017 | 07:08

    Konjina nema 5 godina da uradi ovako nesto..strasno. Samo da se oporavi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA