Uhapšena banda u Vranju koja je krijumčarila migrante: Po osobi zarađivali 140 evra

Kako se sumnja, članovi organizovane kriminalne grupe prebacili su više od 100 ilegalnih migranata

  • 0

Nakon višemesečne istrage, pripadnici MUP su uhapsili trinaestočlanu organizovanu kriminalnu grupu, čiji se pripadnici sumnjiče da su od februara do aprila ove godine omogućili ilegalno prebacivanje za više od 100 ilegalnih migranata iz pravca Makedonije u Republiku Srbiju, njihov nedozvoljen smeštaj na teritoriji Miratovca, a kasnije i nedozvoljen tranzit do Beograda.

Carinici imaju uređaj koji unosi strah u kosti švercera: Skener vidi sve - od droge do skrivenih ljudi u kamionima (FOTO)

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal na području Vranja, Preševa i Beograda uhapšeni su D.S. (42), M.S. (34), N.A. (29), D.D. (26), I.J. (23), S.L. (26), R.M. (22), S.S. (24), G.R. (19), S.H. (20), D.C. (44), I.R. (42) i J.M. (33).

Postoje osnovi sumnje da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe prihvatali migranate, koji su ilegalno ušli iz pravca Makedonije u Srbiju i dalje organizovali njihov smeštaj u blizini državne granice Srbije sa Makedonijom, a kasnije i njihov nedozvoljen tranzit do Beograda u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske unije.

Na taj način, kako se sumnja, članovi organizovane kriminalne grupe, prebacili su više od 100 ilegalnih migranata, za šta su uzimali od 110 do 140 evra po osobi.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA