≫ 

Krvnik trenirao decu pre napada u Londonu: Roditelji u strahu šta im je usadio u glavu! Na slikama se smeje sa devojčicama! (FOTO)

Trener u ovom gimnastičkarskom klubu iz istočnog Londona kaže da je Jousef bio popularan, opušten i kul

  • 1
Foto: Tanjug/Metropolitan Police via AP Foto: Tanjug/Metropolitan Police via AP

Od kada se dogodio teroristički napad u Londonu proteklog vikenda neprestano se u medijima piše o napadačima koji su izvršili ovaj krvavi pokolj. Za jednog od njih se pojavila najnovija informacija da je u jednom gimnastičarskom klubu trenirao decu, piše San.

Crna nedelja u Londonu, ISIS preuzeo odgovornost za krvoproliće: Kristina je prva žrtva! 7 mrtvih, 21 osoba kritično (FOTO) (VIDEO)

Šefovi su zaposlili Jousefa Zaghaba bez prethodne provere. Juče su rukovodioci britanske gimnastike ispitivali kako je moguće da je jedan ekstremista radio sa decom.

Trener u ovom gimnastičkarskom klubu iz istočnog Londona kaže da je Jousef bio popularan, opušten i kul.

Protivterorističke službe su sada u kontaktu sa klubom i traže sve potrebne podatke koje klub "Ketlips Džimnestik" poseduje.

Jedan izvor iz ovog kluba je rekao da je zaista "neverovatno da je planirao ovakav teroristički napad dok je provodio vreme sa decom".

Foto: Tanjug/AP/PA Foto: Tanjug/AP/PA

- Sada smo zabrinuti šta je rekao našoj deci i da li je na njih pokušao da prenese svoje otrovne stavove. Mislim da smo mogli da učnimo više - rekao je izvor.

Bradati islamski fanatik (22) je trenirao decu od 2016. godine. Uhapšen je na aerodromu u Bolonji prošle godine kada je pokušao da dođe do Sirije.

Foto: Tanjug/AP/PA Foto: Tanjug/AP/PA

Italijanskim policajcima koji su ga uhvatili kada je pokušao da dođe do Sirije bez torbi i novca je rekao da će biti terorista.

U februaru ove godine je odjednom prestao da dolazi u teretanu. Prošle subote je sa Rašidom Redouaneom (30) i Khuramom Butom (27) izvršio teroristički napad kada je stradalo devet osoba.

Foto: Tanjug/Metropolitan Police via AP Foto: Tanjug/Metropolitan Police via AP

Khuram But, poreklom iz Pakistana, radio je u teretani u Barkingu u istočnom Londonu, a policija je počela da traži vezu sa Jousefovim klubom.

U medije je dospela fotografija na kojoj se vidi kako terorista sedi sa mladim gimnastičarima u sedištu kluba. Na jednoj slici se vidi on sa još tri devojčice, a iznad slike piše "igrajte, učite i rastite zajedno".

Šefovi kluba su ga u još u martu pitali da li bi želeo da se vrati u klub ali im on nije odgovorio.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Klub "Ketlips Džimnestik" tvrdi da su svi njihovi treneri posebno obučeni i to na nacionalnom nivou. Sinoć su šefovi kluba zatvorili svoje veb stranice kada su mediji pokušali da ih kontaktirali, piše San.

Jedan izvor iz kluba je rekao da je terorista volontirao kao trener 2016. godine i da je bio i više nego dobrodošao u klub.

Foto: Tanjug/AP/PA Foto: Tanjug/AP/PA

- Delovao je normalno. Šefovi su ga pozdravili otvorenih ruku. Nisu se ni na trenutak zapitali da li je možda neprikladan da radi ovde. U današnje vreme nedostatak ovakvih provera je nedopustiv - rekao je izvor.

Majka mu je poreklom Italijanka, a otac Marokanac. Njegovi roditelji su živeli u Severnoj Africi pre nemira, a onda se njegova majka vratila Italiju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Marokanske i britanske vlasti su bile obaveštene o njegovih pokretima nakon što je optužen, ali je kasnije oslobođen optužbi za terorizam, pa je stavljen na spisak "osoba od rizika".

Savez britanske gimnastike je izrazio svima najdublje saučešće zbog nedavnih događaja u Londonu. Klub "Ketlips Džimnestik" u kojem je terorista radio je odbio da daje izjave za medije.

Više fotografija sa treninga na kojima je terorista radio sa decom možete da pogledate OVDE.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA