U Priboju ukinuta vanredna situacija: Izvršena procena štete - čak 58 miliona dinara!

Sve što je u opštinskoj nadležnosti preduzeto je, pokrivene su sve najkritičnije tačke, primenjene su sve operativne mere u saniranju posledica nastalih prilikom prošlonedeljnog nevremena

  • 1

U Priboju je danas ukinuta vanredna situacija uvedena 2. juna zbog nevremena praćenog obilnim padavinama koje je zahvatilo tu opštinu.

Padavine napravile haos u Srbiji: Pojavila se provalija na magistralnom putu Bistrica - Priboj

Voda nosila štalu, kravu, automobile, dva mosta: Katastrofalna poplava u Priboju

- Zbog prestanka neoposrednih opasnosti, pre svega za život ljudi i dovođenje u mogućnost obavljanja osnovnih životnih aktivnosti, doneta je odluka da se ukine vanredna situacija - rekao je predsednik SO Priboj Boris Mrdović.

Sve što je u opštinskoj nadležnosti preduzeto je, pokrivene su sve najkritičnije tačke, primenjene su sve operativne mere u saniranju posledica nastalih prilikom prošlonedeljnog nevremena, kaže Mrdović.

Prema njegovim rečima, komisija je obišla sve terene i izvršila procenu štete na objektima i infrastrukturi.

- Procenjena šteta je oko 58 miliona dinara, procena i zahtev za neophodnu pomoć upućeni su Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima za saniranje posledica od elementarnih nepogoda. Objekti infrastrukture koji su najviše oštećeni su mostovi koji su potpuno ili delimično uništeni kao i putevi. Cilj nam je da ih to što pre vratimo u prvobitno stanje kako bi obezbedili normalan život pre svega u seoskim sredinama - kazao je Mrdović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA