Đukić Dejanović: Tražiću hitnu istragu u slučaju "Hitna pomoć", mora se istražiti veza sa pogrebnicima!

Buduća miistarka zdravlja obećala da će, po preuzimanju funkcije, zatražiti od MUP-a i Tužilaštva da ispitaju slučaj optužbi da lekari Hitne pomoći puštaju ljude da umru zbog sprege s pogrebnicima

  • 2
Slavica Đukić-Dejanović Foto: Milena Đorđević

Doskorašnja predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović, koja će u budućoj vladi biti na čelu ministarstva zdravlja, najavila je za Telegraf.rs da će po preuzimanju funkcije odmah proslediti nadležnima slučaj u kome nekadašnji direktor Hitne pomoći optužuje tu službu da ljude namerno ostavljaju da umru zarad provizije od pogrebnih preduzeća.

- Čim stupim na funkciju, učiniću sve što je u skladu sa zakonom. S obzirom na to da u toj priči ima elemenata kriminala, to nije posao za Ministarstvo zdravlja, već za MUP i Tužilaštvo. Takođe, apelujem i na građane da prijave nadležnima svaki sumnjivi slučaj - kaže buduća ministarka zdravlja.

Na naše podsećanje da dr Borko Josifovski u svojim optužbama naglašava da sprega Hitne pomoći i pogrebnika traje još od 2000. godine, ali da su svi nadležni, uključujući MUP, Tužilaštvo, pa i Ministarstvo zdravlja ostali nemi na tako ozbiljne tvrdnje, Đukić Dejanović ističe:

- Tražiću od nadležnih da rade svoj posao i interesovaću se dokle se stiglo sa slučajem.

Podsetimo, nekadašnji direktor Hitne pomoći optužio je lekare te službe da zbog provizije od 300 evra, koju dobijaju od preduzeća za pogrebne usluge, namerno ostavljaju pacijente da umru, kao i da su svi nadležni upoznati sa time ali da ćute jer bi, ukoliko odreaguju, "urušili sami sebe".

(A. Popović / Foto: M. Đorđević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    24. jul 2012 | 20:46

    Problem u hitnoj pomoci ima svoje ime i prezime,ali nazalost,i debele veze u policiji.Srecno vam bilo!

  • Namćor

    25. jul 2012 | 20:39

    E moja Slavice, plašim se da će Topalovići preživeti i tebe i sve buduće ministre i vlade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA