≫ 

Najhumaniji razredni u Srbiji: Dao je genijalan poklon svojim najboljim učenicima, a oni su neizmerno zahvalni (FOTO)

Miljana, Jasmina, Ilona, Ratko, Milan i Zoran kao najbolji učenici jednog odeljenja, drugog razreda Škole za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović", bili su gosti kompanije Comtrade koja im je poklonila Tesla tablete najnovije generacije

  • 4

Može i ovako! Nastavnik građanskog vaspitanja u Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" sa domom učenika u Novom Sadu - Nebojša Nikolić, verovatno je jedini razredni starešina koji je svoje učenike sa odličnim uspehom rešio da nagradi nečim što nije knjiga, a uz pomoć čega se i uči i druži.

Kompanija Comtrade donirala 40 Tesla tableta: Učenici sa smetnjama u razvoju sada će mnogo lakše učiti (FOTO)

Dodeljene diplome maturantima ITHS-a: Treća generacija uspešno je završila najsavremeniju srednju IT školu u Srbiji (FOTO)

On je došao na ideju da učenike drugog razreda srednjeg obrazovanja, iz odeljenja ŽP, koji godinu završe sa odličnim uspehom, nagradi tablet računarima. Nikolić je sam hteo da kupi računare, međutim, njegovu plemenitu ideju nagradila je kompanija Comtrade i za šest učenika koji su stekli uslove, obezbedila Tesla tablete najnovije generacije, i na taj način mu pomogla da realizuje svoju misiju.

Ovo je bio povod da Miljana, Jasmina, Ilona, Ratko, Milan i Zoran, budu gosti kompanije Comtrade, u kojoj su im i uručeni Tesla tablet računari i u kojoj su se oni družili sa svojim vršanjcima iz sekcije za humanitrani rad škole za Informacione tehnologije. Poklone su im i oni spremili.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nikolić, kojem je ovo prvo starešinstvo, kaže za Telegraf.rs da je ovim nagradama hteo da napravi jedan iskorak i da učenicima, koji su vredno učili, leto učini lepšim i zanimljivijim, ali i da im pomogne da uz pomoć tableta usavrše svoje znanje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Dugujem ogromnu zahvalnost kompaniji Comtrade za velikodušnost, za srdačan doček i za ono što je više od socijalne odgovornosti a to je dobronamernost da učine ovaj korak za naše učenike. Siguran sam da će naši učenici ove darove iskoristi na pravi način, da će obogatiti svoje znanje i učine letnji rasput zanimljivijim - kaže Nikolić za naš portal.

Skoli za osnovno i srednje obrazovanje Milan Petrovic  sa domom ucenika u Novom Sadu 000 (8)

Učenici koji su dobili Tesla tablete uče za majstora pekarstva, a učenice za frizera i dogodine će biti maturanti.

Skoli za osnovno i srednje obrazovanje Milan Petrovic  sa domom ucenika u Novom Sadu 000 (13)

Za iznenađenje koje im je spremao razredni starešina nisu znali do pre nedelju dana. Jedino im je bilo nagovešteno da će biti nagrađeni oni koji dostignu odličan uspeh. O kakvoj nagradi je reč, nisu znali.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Kao neko ko dosta koristi informacione tehnologije smatrao sam da i oni moraju da stiču to znanje bez obzira na to što su oni deca sa poteškoćama u intelektualnom razvoju. Oni nisu deca koji imaju barijere te vrste da ne mogu da se razvijaju u pogledu opismenjavanja u korišćenju računarske opreme jer svi oni koriste društvene mreže. Inače, đaci nisu znali šta im spremamo do pre nedelju dana.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

-  Rečeno im je samo ko bude odličan da će biti nagrađen. Vođeni time, vredno su učili, a imam informacije od pojedinih roditelja da su neki među njima propustili odlaske na svadbe... - otkriva nam Nikolić, koji za sebe kaže da je zahtevan u pogledu discipline i sticanja znanja u odeljenju, ali i da sa svojim učenicima neguje iskren, pravedan i pravičan odnos:

Skoli za osnovno i srednje obrazovanje Milan Petrovic  sa domom ucenika u Novom Sadu 000 (37)

- Ja ovo vidim kao jedan pedagoški podsticaj. I oni će jednog dana biti roditelji koji će deci morati da objasne kako nešto funkcioniše. S tim u vezi smatram da ne smem ja, koji najviše vremena provodim sa njima, da propustim da im pokažem te neke praktične stvari.

Gosti iz Novog Sada svoje domaćine su darivali ppoklonima koje su ručno izradili učenici ove škole.

Daljinac baner

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    14. jun 2017 | 16:57

    Cestitke djacima i naklon za motivisanog profesora Bravo

  • Realna

    14. jun 2017 | 17:20

    Bravo za razrednog! I za ComTrade, naravno!

  • Faca

    14. jun 2017 | 16:52

    A sta je sa ostalih petnaest ucenoka i sest miliona srba koji nisu najbolji njima ne treba izem ti himanost samo najbolji najbolji najboli vecina nisu najbolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA