Kompanija Comtrade donirala 40 Tesla tableta: Učenici sa smetnjama u razvoju sada će mnogo lakše učiti (FOTO)

- Njima je nova tehnologija neophodna, jer ova deca ne mogu da koriste olovku i papir, pa im je učenje i napredovanje mnogo lakše uz pomoć ovih tableta - rekla je Anja Aleksić, supruga Veselina Jevrosimovića, predsednika kompanije Comtrade

  • 7

Osnovna škola "Novi Beograd" koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju dobila je donaciju od 40 Tesla tableta koju im je u ime kompanije Comtrade uručila Anja Aleksić, supruga Veselina Jevrosimovića, predsednika grupacije Comtrade.

(VIDEO) Comtrade POKLONIO 30 TESLA TABLETA Trećoj beogradskoj gimnaziji (FOTO)

Anja je izrazila veliko zadovoljstvo što u ime Comtrade-a može deci u ovoj školi makar malo pomoći i omogućiti im da bolje uče i napreduju.

- Njima je nova tehnologija neophodna jer ova deca ne mogu da koriste olovku i papir, pa im je učenje i napredovanje mnogo lakše uz pomoć ovih tableta i specijalnih programa koji će biti instalirani na njima - rekla je Anja Aleksić.

Oduševljenje nije krila ni Mira Stevanović koja u školi radi kao defektolog.

- Tableti će nam mnogo značiti, a deca koja ne mogu da govore koristiće ih kao komunikatore, to su pre svega deca sa autizmom. U situacijama kada se uznemire tableti im mogu poslužiti i kao razonoda uz pomoć koje će se umiriti - rekla je Stevanović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Anja je posetila našu školu, videla je da nam dosta toga fali kako bi našoj deci bilo omogućeno što bolje učenje i razvoj. U najkraćem mogućem roku ona i njen suprug Veselin organizovali su ovu donaciju. Zbog velikih oštećenja mnoga deca i ne govore pa će im ovi tableti itekako poslužiti kako bi komunicirali sa ostalim ljudima, njima je to praktično prozor u svet - rekla je Rada Martinović, član školskog odbora OŠ "Novi Beograd".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Školu pohađa ukupno 130 đaka, a takođe i deca iz Zvečanske. Najmlađi đak škole ima šest, a najstariji 16 godina.

- Ovi tableti doneli su nam malo radosti i olakšaće nam dalji rad sa decom - dodala je Rada Martinović.

Deca su u znak zahvalnosti uručila zahvalnicu i nekoliko simboličnih poklona koje su sami napravili.

(S. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA