Carinici zaustavili Albance na ulazu u Kosovo: Rekli da nemaju ništa da prijave, a kad su ih pretresli, odmah su ih uhapsili

U dva odvojena slučaja pokušano je krijumčarenje oko 163.000 evra

  • 8

Dvojica Albanaca pokušala su danas da na teritoriju Kosova i Metohije prokrijumčare 123.000 evra, koje su sakrili u džepovima jakni. Krijumčarenje su sprečili carinici na administrativnom prelazu Merdare.

Carinik je na izlazu iz Srbije rutinski otvorio prtljažnik autobusa. Nije našao ništa, ali je uhapsio vozača istog trenutka! (FOTO)

Na punkt u Merdaru oko podneva je stigao minibus nemačkih registarskih oznaka, koji je prevozio šestoro putnika iz Nemačke u Prištinu. Iako carinicima nije prijavljeno ništa osim ličnih stvari, u džepovima jakni vozača i suvozača, kosovskih Albanaca, pronađeno je ukupno 143.450 evra umotanih u prianjajuću foliju.

Oni su izjavili da im je na nekoj od "stanica" u Nemačkoj jedan muškarac predao novac koji je trebalo da dostave nepoznatoj osobi u Prištini. Vozaču i suvozaču vraćen je dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je preostala suma privremeno zadržana.

Foto: Tanjug/Uprava Carina Foto: Tanjug/Uprava Carina

Istovremeno, na drugom graničnom prelazu, Gradina, sprečen je pokušaj krijumčarenja 40.000 evra. Ukupno 60.000 evra pronađeno je prilikom detaljne kontrole automobila "mercedes benz", nemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Nemačke ka Turskoj putovali supružnici, državljani Turske.

Kako se navodi, oni su u razgovoru sa carinikom rekli da nemaju ništa da prijave.

Foto: Tanjug/Uprava Carina Foto: Tanjug/Uprava Carina

Međutim, prilikom ličnog pregleda je u putnikovom unutrašnjem džepu prsluka pronađen deo neprijavljenog novca, a potom je i u prtljažnom delu, u jednoj od torbi otkriven ostatak pomenute sume umotan u papirne maramice i sakriven u čarape.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, a ostatak je zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirko

    14. jun 2017 | 19:08

    Pa odkud carina na Kosovu kad predsednik tvrdi da nikad nećemo priznati nezavisno Kosovo, a znamo da carinu imaju samo suverene i priznate države?

  • Trig

    14. jun 2017 | 20:26

    Radili siptari,pa zaradili,ha,ha.Ovo je od droge.

  • srb

    14. jun 2017 | 22:19

    privremeno zadržan novac ..... znači postoji mogućnost da ga povrate....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA