Slučaj Kontrast: Roditelji ogorčeni na odluku suda, spremaju krivične prijave

- Protiv postupajućeg tužioca u slučaju protivpožarnih inspektora kao i svih ostalih u Osnovnom tužilaštvu podnećemo krivične prijave, jer su se oglušili o sve podnete dokaze, i zbog toga što su pogrešnom kvalifikacijom namerno olakšali oslobađanje krivice inspektore protivpožarne zaštite - kaže Branko Miladinović, otac nastradale Tamare

  • 2

Roditelji nastradale omladine u požaru u diskoteci "Kontrast" najavljuju da će podneti krivičnu prijavu protiv tužioca, a zbog odluke Osnovog suda kojom su inspektori protivpožarne zaštite oslobođeni optužbe.

Neočekivan obrt u slučaju "Kontrast": Niko nije kriv za pogibiju šestoro mladih u novosadskoj diskoteci smrti?

Vlasnik diskoteke KONTRAST u kojoj je izgorelo ŠESTORO LJUDI, pušten na slobodu!

- Jako teško sve ovo podnosimo. Razapinju nas godinama. Možda žele da izazovu revolt, pa očekuju da nešto nepredviđeno uradimo, ali ćemo se pravnim sredstvima boriti da dođemo do pravde - kaže za "Blic" Branko Miladinović, otac nastradale Tamare Miladinović, reagujući na jučerašnju odluku Osnovnog suda.

Inspektori protivpožrne zaštite juče su oslobođeni optužbe da su zloupotrebili službeni položaj u slučaju "Kontrast". U njihovoj nadležnosti je bila kontrola ove diksoteke u kojoj je pre pet godina nastradalo šestoro mladih ljudi.

Foto: Tanjug / Jaroslav Pap Foto: Tanjug / Jaroslav Pap

- Protiv postupajućeg tužioca u slučaju protivpožarnih inspektora kao i svih ostalih u Osnovnom tužilaštvu podnećemo krivične prijave, jer su se oglušili o sve podnete dokaze, i zbog toga što su pogrešnom kvalifikacijom namerno olakšali oslobađanje krivice inspektore protivpožarne zaštite. Našu krivičnu prijavu za nesavestan rad u službi inspektora tužilac je pripojio predmetu u kom se inspektori terete za zloupotrebu službenoig položaja, a to je trebalo odvojeno da rešavaju. Namerno su to uradili zato što štite jedni druge, a tužioci rade šta hoće, dok sudije na osnovu svog slobodnog uverenja donose odluke - kaže Branko Miladinović.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Protivpožarni inspektori Tihomir Vulević, Slavko Hajrović i Maja Golubović, zaduženi za preventivnu zaštitu, na početku suđenja 2015. godine izjavili su da ne priznaju krivično delo za koje se terete. S obzirom na to da je deo pisane dokumentacije o kojoj su se okrivljeni izjašnjavali nosilo oznaku "poverljivo", na glavnom pretresu je javnost bila isključena.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Upravo zbog toga što štite jedni druge, glavni pretres je bio zatvoren za javnost kako bi mogli da rade šta hoće - naglašava Miladinović.

Tog 1. aprila u ranim jutarnjim satima izbio je požar kod bine u diskoteci koji se proširio i u kojem su tragično stradali Tamara Miladinović, Marina Aničić, Renato Vuković, Marko Pavlovićč, Zoran Ignjatović i Milena Dalmacija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Шеф

    15. jun 2017 | 11:12

    Суд и подплатљиве судије.Срамота српског друштва.

  • Mandra

    15. jun 2017 | 10:00

    Komunisti i dalje vladaju. Nevini stradaju, krivaca nema.stara priča od 70 godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA