≫ 

Dečak je sam, izgubljen u ruskoj šumi, jeo travu i pio vodu iz močvare: Na telu mu je pronađeno 20 krpelja, izujedali ga komarci, ali je PREŽIVEO!

Nestanak plavokosog mališana uznemirio je javnost Rusije proteklih dana

  • 4

Dima Peskov (4), izgubio se 10. juna kada je s porodicom bio na izletu u okolini Jekaterinburga u centralnoj Rusiji. Dečak je pronađen posle četiri dana pošto je organizovana potraga u kojoj je učestvovalo 2.000 ljudi.

OVE LJUDE NAPADA CELA SRBIJA: Zaboravili su svoje dete na poljani, evo šta su nama rekli! (FOTO)

- Dima je bio mokar i hipotermičan, odeća mu je bila pocepana. Po celom telu su ga izujedali komarci i krpelji. Utoplili smo ga i, nakon što je malo živnuo, počeo je da nam priča šta se desilo i da je jeo travu i pio prljavu vodu iz močvare - rekao je za list “Komsomolskaja pravda” Pavel Karpenko, pripadnik specijalnih jedinica koji je našao dečaka.

Nestanak plavokosog mališana uznemirio je javnost Rusije proteklih dana.

Dok su bili na kampovanju, otac Andrej ga je poveo da nacepaju drva, ali je dečaku bilo dosadno, pa ga je poslao majci, “oko 50 metara dalje”.

- Ne znam kako sam mogao da uradim takvu glupost. Nisam pomislio da će skrenuti s puta - rekao je on.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Kada su roditelji prijavili detetov nestanak, našli su se na udaru žestokih kritika. Policija ih je podvrgla detektoru laži, a mediji su spekulisali o njihovim motivima i dovodili u pitanje njihove roditeljske sposobnosti.

Izviđači su dan nakon njegovog nestanka našli otiske dečakovih stopala u okolini šatora, ali ronioci i dronovi s kamerama nisu uspeli da ga nađu. Nade da će biti spasen potonule su nakon što su u toj oblasti nađeni tragovi medveda. U ponedeljak je grupa ribolovaca rekla spasiocima da su videli dečaka koji odgovara njegovom opisu, a istog dana operacija je obustavljena zbog žestoke oluje.

SVETSKI DAN SUMA

U sredu ujutro okupljena je manja grupa ljudi i krenuli su prema jugu. U roku od jednog sata našli su sveže tragove njegovih malih stopala.

- Naišao sam na koren oborenog stabla, pogledao u rupu koja je ostala od njega i ugledao dečaka koji je tu ležao. Napravili smo nosila od odeće i izvukli ga - priča Karpenko.

Dečak je odvezen u bolnicu u obližnjem mestu Azbest.

Foto: 66.мвд.рф Foto: 66.мвд.рф

- Dima je stigao u relativno teškom stanju - rekao je šef dečje bolnice Igor Bragin.

Dehidrirao je, izgoreo od sunca, hipotermičan. Našli smo mu 20-ak krpelja na telu, a insekte smo poslali na ispitivanje da bismo utvrdili da li imaju krpeljski miningoencefalitis. Ubrizgali smo mu antitela, za svaki slučaj. Teško je reći kako će se razvijati situacija - sumnjamo da ima zapaljenje pluća i trenutno prima infuziju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mix

    16. jun 2017 | 00:31

    Dima junačina slovenska. Živ bio ti meni...

  • Koala

    16. jun 2017 | 01:36

    Dima legendo nedajse izdrzao si tesko i ovoces ti prebrodit u nama tece Slovenska krv samo napred

  • Komentator

    16. jun 2017 | 06:16

    Mislim da sam negdje vec procitao neku slicnu pricu odavno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA