≫ 

U ovoj zemlji žene plaćaju 360 evra da postanu opet device: U suprotnom ih čeka pakao do kraja života!

U medijima su se pojavile informacije da se ovde mlade žene razvode ubrzo nakon venčanja, jer su njihovi muževi posumnjali da nisu device

  • 9

U Tunisu se od mladih žena očekuje da su nevine kada stupe u brak, što dovodi do sve veće trgovine u himenskoj rekonstrukciji.

Vratite mi je još samo jednom, obećavam, nećete me više videti: Žene masovno vraćaju nevinost hirurškim putem, a ova je šampion u tome

Jasmin (nije njeno pravo ime) izgleda nervozno. Grize nokte i stalno proverava svoj mobilni telefon.

- Smatram da ovo predstavlja prevaru i zaista sam zabrinuta - rekla je ona.

Novinarka BBC našla se sa Jasmin na četvrtom spratu privatne klinike u Tunisu, u delu za ginekologiju. Čekaonica u kojoj su okrečena u roze boju. Druge žene nalaze se u njoj takođe.

Jasmin (28) se poverila novinarki da ide na himenoplastiku, kratku hirušku proceduru koja omogućava rekonstruisanje nevinosti. Njeno venčanje održaće se za dva meseca i boji se da će njen muž saznati da nije devica.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Došla je u kliniku da vrati sat unazad, ali je zabrinuta da će u nekom trenutku u budućnosti istina izaći na videlo.

- Mogla bih jednog dana nenamerno da izdam sebe u razgovoru sa svojim suprugom. Ili će možda moj muž posumnjati - tužno priča Jasmin.

U medijima su se pojavile informacije da se u Tunisu mlade žene razvode ubrzo nakon venčanja, jer su njihovi muževi posumnjali da nisu device.

Jasmin je rođena u liberalnoj porodici i provela je dosta godina u inostranstvu. Plaši se da će njen verenik otkazati venčanje ako sazna istinu o njenoj seksualnoj istoriji.

Foto: Profimedia/BSIP Foto: Profimedia/BSIP

- Vodila sam ljubav sa jednim muškarcem. U to vreme nisam mogla da zamislim koliki će ogroman pritisak biti u mom društvu, i kakve bi mogle da budu posledice. Sada se plašim. Ako ovo otkrijem svom vereniku, sigurna sam da će naše venčanje biti otkazano - priča Jasmin.

Ona će morati da plati oko 360 dolara za operaciju koja traje pola sata. Štedela je novac nekoliko meseci čuvajući tajnu od svoje porodice i verenika.

Doktor koji će pomoći Jasmin kaže da u proseku radi dve himenoplastike nedeljno, i da je 99 odsto njegovih pacijentkinja motivisano strahom da bi mogle da osramote porodicu i rođake. Ali, ističe da do probijanja himena može doći uz pomoć tampona i da žene mogu lažno da budu optužene da su imale seks pre braka.

- Stvarno me uznemirava ova situacija, ova manifestacija muško dominantnog društva prekrivena religioznim principima. Mislim kada kažem da je to muška dominacija i nastaviću da vodim sveobuhvatan rat protiv njega - rekao je doktor iz Tunisa.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Tunis se smatra liderom u ženskim pravima u Severnoj Africi, ali religija i tradicija ovde diktiraju da mlade devojke moraju da ostanu device dok se ne udaju. Postoji čak i odredba u zakonu o razvodu u slučaju da se otkrije da žene nisu device.

(L.C.)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    2. jul 2017 | 10:02

    Svuda ima vracanja kilometraže

  • Katolik- Bosanac

    2. jul 2017 | 15:30

    Svi bi muski gurali bananu pre braka a u braku bi nevinu zensku. Pa to su sotone od ljudskih bica. Jadne zenske.

  • Jabukomen

    2. jul 2017 | 10:24

    Kod nas je obratna situacija, zenama koje su nevine se spočitava kako nisu normalne. Znam za slucaj gde je jedna zena krastavcem probila svoj himen kako ne bi dozivela osudu i ponizavanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA