Ubuduće po dokumenta u MUP samo sa ličnom kartom!

Ministar Stefanović je naveo da ova procedura za sada funkcioniše na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd, ali će uskoro biti uvedena i na nivou čitave Srbije

  • 0

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić predstavili su novu aplikaciju za izdavanje ličnih dokumenata u Policijskoj stanici Savski venac.

Od 1. juna SVA DOKUMENTA na jedan klik (FOTO)

Ko izgubi dokumenta, nova PLAĆA ČAK TRI PUTA VIŠE!

Kako je saopšteno, Ministarstvo unutrašnjih poslova priključilo se zajedničkoj bazi podataka šest državnih institucija, zbog čega će građani ubuduće moći da izvade potrebna dokumenta samo uz ličnu kartu.

Foto: Tanjug/MUP RS Foto: Tanjug/MUP RS

- Sada više niko ne mora da donosi ni uverenje o državljanstvu ni izvod iz matične knjige, jer se oni već nalaze u bazama podataka.

- Građani će ubuduće sva lična dokumenta koja vade u policijskim stanicama i upravama moći da dobiju neuporedivo brže.

- Uvođenjem elektronskih uplatnica i potpisa više neće morati da provedu ni sekund na šalterima, već će samo trošiti vreme na konkretno izdavanje dokumenata -  rekao je ministar Stefanović.

Ministar Stefanović je naveo da ova procedura za sada funkcioniše na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd, ali će uskoro biti uvedena i na nivou čitave Srbije.

Foto: Tanjug/MUP RS Foto: Tanjug/MUP RS

- Konačno imamo to da građani nisu kuriri za državu, već je država servis građana koji dolaze samo sa ličnim kartama i onda mi preko povezivanja iz centralnog registra svih baza podataka izvlačimo sva dokumenta koja nam trebaju da im omogućimo uslugu zbog koje su došli - objasnila je ministarka Brnabić.

Foto: Tanjug/MUP RS Foto: Tanjug/MUP RS

Prvi koji su danas prošli proceduru uz pomoć nove aplikacije bila su dva bračna para koja su želela izdavanja putne isprave za bebu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA