Jeziva smrt: Više od 50 migranata umrlo od žeđi usred pustinje

U konvoju od tri kamiona prevozilo se 70 migranata preko saharske pustinje prema Libiji

  • 1

Strahuje se da je više od 50 afričkih migranata umrlo u saharskoj pustinji na severu Nigera u utorak nakon što su ih napustili njihovi vozači, rekli su humanitarni radnici i lokalne vlasti u utorak.

Američki sudija zaustavio deportaciju Iračana: Trampu se ovaj potez neće svideti

U konvoju od tri kamiona prevozilo se 70 migranata preko saharske pustinje prema Libiji, na tipičnoj ruti za zapadnoafričke migrante koji nastoje doći do Evrope - kada su ih vozači napustili.

Dvadeset troje migranata spasilo se jer su hodali do obližnjeg grada po pomoć, prenosi Međunarodna organizacija za migracije u saopštenju u utorak, gde stoji da su preživeli poreklom iz Nigerije, Gambije, Obale Slonovače i Senegala.

Lokalni zvaničnik rekao je da je od preostalih 52, najmanje 15 migranata umrlo od žeđi. Pokušaji u ponedeljak da se pronađu ostali migranti zasad su neuspješni.

- Migranti su ostavljeni oko 50 milja od Siguidinea - rekao je Fatumi Gudu, prefekt u okrugu Bilma u Nigeru.

Nije jasno zašto su vozači napustili svoje putnike, ali suparničke milicije i militanti koji traže novac često zaustavljaju konvoje i stalni su rizik za krijumčare ljudi.

Stotine hiljada osiromašenih zapadnoafričkih migranata izlaže se opasnosti prelazeći Saharu svake godine pokušavajući da dođu do Evrope, natrpani u kamionima i s malim izgledima da prežive ako bilo šta pođe po zlu. Prema nekim procenama, hiljade migranata umire svake godine u Sahari - više nego u Sredozemnom moru između Afrike i Evrope.

Više od 40 zapadnoafričkih migranata umrlo je od žeđi prošlog meseca na severu Nigera nakon što se pokvario njihov kamion.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A2

    28. jun 2017 | 09:19

    Znate onaj vic, kada su se sastali Americki i Ruski predsednici i dogovore se da ubiju milion muslimana i jednog amerikanca ? Čuje to treći predsednik iz prikrajka pita -"A zašto amerikanca?" Na to će predsednik Amerike --"Jel sam ti rekao, niko neće pitati za milion muslimana".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA