Cena maline vrtoglavo raste: Evo koliko košta otkup za specijalno američko tržište

Pojedini hladnjačari kažu da je to u odnosu na prošlu godinu svega 30 do 40 odsto sveže maline zbog čega su u strahu da će kapaciteti za zamrzavanje i skladištenje ove godine ostati poluprazni

  • 12

Akontna cena maline u otkupu poslednja tri dana počela je vrtoglavo da raste tako da je sinoć na pojedinim otkupnim mestima u Arilju kupovala se i po 163 dinara za kilogram.

POLA MILIONA SRBA RADI NA CRNO: Sezoncima ugovore niko ne nudi, a država sada kreće da se bori sa tim!

Na otkupnom mestu u Cerovi već je istaknuta cena od 158 dinara, a 163 dinara plaća se na više otkupnih mesta gde se bere po specijalnom programu za američko tržište.

Proizvođači međutim očekuju da će ta cena i dalje rasti narednih dana.

CENA DA BUDE ISTA CENI GRIZA

Predsednik ariljskog udruženja malinara Vilamet Dragan Bogdanović rekao je u izjavi za Glas zapadne Srbije da ni ova cena nije prihvatljiva, i da su je otkupljivači stavili kako bi sklonili narod sa ulica.

- Tražili smo da kolika je cena griza za izvoz da bude i otkupna cena maline - izjavio je Bogdanović.

Pojedini hladnjačari kažu da je to u odnosu na prošlu godinu svega 30 do 40 odsto sveže maline zbog čega su u strahu da će kapaciteti za zamrzavanje i skladištenje ove godine ostati poluprazni.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/GZS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    29. jun 2017 | 00:06

    Pojedinci u ovoj drzavi se sprdaju sa nama, i to na svim zivotnim poljima. Za to ne vidim perspektivu ovog naseg naroda ni za sledecih 300 godina, jer se korov radja u kontinuitetu, nema ko da ga trsi

  • Natasa

    28. jun 2017 | 23:39

    Svaki proizvodjac automatski da dobije izvoznu dozvolu i problem resen, a ne ovde sve mora preko Beograda, treba "elita" da se obogati na grbaci seljaka. bolje i da vam propadne nego njima da dajete za evro.

  • Thomas

    28. jun 2017 | 13:32

    A jel bi sa 100€ malinari bili zadovoljni?Ako ne znaš da prodaš svoj proizvod onda radi nesto drugo,nemoj da kukaš što si nesposoban!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA