≫ 

Tramp isterao svoje: Od je danas zabranjen ulazak u SAD državljanima 6 muslimanskih zemalja! (VIDEO)

To znači da prijatelji i rođaci svih onih američkih državljana, Muslimana, iz šest "spornih" zemalja, neće moći da doputuju u SAD i vide svoje najmilije

  • 4

Američke agencije će započeti s implementacijom privremene zabrane ulaska državljane šest većinski muslimanskih država koju je uveo predsednik Donald Tramp, objavili su tamošnji visoki zvaničnici.

Tramp ima cilj da SAD i Zapad razviju "zajednički pristup Rusiji"

Primera radi, to znači da prijatelji i rođaci svih onih američkih državljana, Muslimana, iz šest "spornih" zemalja, neće moći da doputuju u SAD i vide svoje najmilije, dok će za izbeglice status biti dosta pooštren, ali za njih neće biti apsolutno nemoguće da uđu u ovu državu.

Novi kriterijumi administracije predsednika SAD Donalda Trampa nalažu da svi podnosioci za vizu iz šest zemalja sa muslimanskom većinom, koji se nalaze na lisiti zabrane ulaska u SAD, moraju da imaju “blisku” porodicu ili poslovne veze u SAD.

Novi kriterijumi nalažu da od srede svi podnosioci za vizu iz Irana, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena moraju da dokažu da imaju roditelja, supružnika, dete, starijeg sina, ćerku ili zeta u SAD, navodi se u diplomatskoj depeši Stejt deparmenta do koje je došao AP.

Babe, dede, ujaci, ujne, rođaci i verenici se ne smatraju bliskim vezama.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Američki Vrhovni sud nedavno je dopustio neke aspekte Trampove izvršne naredbe, dok se čeka saslušanje o celom slučaju.

Mera o zabrani ulaska izbeglicama i državljanima Irana, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena na snagu će nastupiti u američkim konzulatima širom sveta u 8 sati uveče po lokalnom vremenu u Vašingtonu, objavila je portparolka Stejt Departmenta.

- Blisko smo sarađivali s našim međuagencijskim partnerima kako bi osigurali da se to uredno obavi - dodala je portparolka.

Devetočlani Vrhovni sud u ponedjeljak je najavio da će saslušati argumente najranije u oktobru, a da do tad ukida deo naloga kojima su sudovi nižih nivoa blokirali Trampovu naredbu u martu.

Podsetimo, ovaj potez deo je Trampove ofanzive protiv imigracije pod velom da želi da smanji mogućnosti ulaska mogućih muslimanskih ekstremista u SAD. Ta njegova odluka naišla je na oštre kritike kako u samoj Americi tako i u EU i svetu, ali bezuspešno.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljana

    1. jul 2017 | 12:31

    Svaka. Cast. Morra. Da. Se. Zna. Ko kosi. A. Ko. Vodu. Nosi. Red. Rad. I. Tako. Se. Stiti. Drzava. I. Tsritorija.

  • Шах мат

    2. jul 2017 | 13:11

    Зашто oncle сви преводе као ујак, кад на енглеском то значи и стриц и теча? Је ли ујак важнији од стрица? А овде сте aunt превели као ујна, да би спарили са ујаком, а та реч може да значи и стрина, али најчешће је тетка.

  • Banja luka hamburg

    1. jul 2017 | 17:38

    Tesko je Ameriku vratiti u postene vode.odnosu medju Amerima i Amera prema svijetu su zasnovani na principama materijalne bezdusnosti.oni sebe i nas sve vuku u ponor na put propasti.to sta poneki predsjednik pokusava ispraviti je Kap dobre namjere u veliko prljavojj Bari.zato Respekt onima Koji barem i to pokusavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA