DIVLJI ZAPAD U SRBIJI: Pet klanova u ratu za tržište droge!

Pet kriminalnih klanova se bori za prevlast na beogradskom tržištu narkotika. Dok policija pokušava da rasvetli ubistva Raičevića i Joksovića, Beograđani strepe i od svakodnevnih pljački narkomana

  • 0

Za prevlast u kriminalnim krugovima u Beogradu bori se pet klanova, a glavni posao im je trgovina drogom. Osim ovih organizovanih grupa, Beograđani najviše treba da strepe od narkomana, koji ne prezaju od pljački da bi došli do novca.

Dnevni list "Blic" prenosi izjavu načelnika kriminalističke policije Beograda Darka Senića koji tvrdi da su klanovi desetkovani ovogodišnjim akcijama pripadnika MUP-a i čestim hapšenjima članova tih gangova. Senić je zadovoljan bilansom stanja za prvih šest meseci ove godine: smanjen broj krađa automobila, sve je manje maloletničke delinkvencije, dok je od 10 ubistava devet rasvetljeno.

- Ali povećan je broj razbojništava, krađa i iznuda. I sve je veći broj krivičnih dela počinjenih u blizini škola - navodi Senić.

On dodaje da je trenutni prioritet kriminalističke policije rasvetljavanje eksplozija u kojima su stradali Boško Raičević 22. juna na Dorćolu i dve nedelje kasnije Radojica Joksović, rođak zaštićenog svedoka u postupku protiv narko-bosa Darka Šarića.

- Na rasvetljavanju ova dva zločina angažovani su svi naši kapaciteti. Paralelno, radi se i na razoktrivanju organizovanog kriminala, terorizma, prodaje droge, kao i problema koji direktno pogađaju građane, a to su provale u kuće i krađe vozila - kaže načelnik kriminalističke službe Beograda.

On dodaje da su u Beogradu najzastupljenija krivična dela protiv imovine, koja čine čak 75 odsto problematike opšteg kriminala.

- Povećan je broj razbojništava, ali je zadrzan trend smanjenja razbojništava u objektima u kojima je u opticaju veća suma gotovog novca. U odnosu na 2011. manje je napada u poštama, pumpama, menjačnicama, kladionicama, ali je povećan broj napada u apotekama, kao što je izvršeno više razbojništava u kućama i stanovima - objašnjava Senić.

Glavni problem sa kojim se beogradska policija suočava i dalje je narkomanija. Ona uzrokuje 60 odsto kriminala, jer su narkomani najčešći izvršioci krivičnih dela.

(M. S. / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA