≫ 

Kako je pankerka postala džihadista: "Bela udovica" sad plače i hoće nazad u Englesku

Džouns se 2013. godine pridružila ISIL-u i postala jedan od najomrenijih likova u Engleskoj i širom sveta

  • 3

Skali Džouns (48) pre 4 godine otišla je sa sinom iz Engleske u Siriju da bi se pridružila ISIL-u. Ubrzo je postala vodeća i dobila nadimak "Bela udovica".

Džihadisti odrubili glave fudbalerima, jer su fudbal proglasili anti-islamskim sportom!

Udala se za "jednog od njih", za Junaisa Husaina. Sada, kako navode strani mediji, plače i traži da se vrati u Englesku.

Džouns je otišla iz Kenta u Britaniji kada joj je sin imao samo 10 godina. Dečak je sve vreme sa njom. Džouns je džihadistima pomagala da regrutuju ekstremiste.

- Ona je sada među njihovim ženama, iako je svog supruga izgubila još prošle godine u vazdušnom napadu. Sin je i dalje s njom - rekla je žena koja se predstavlja kao Aiša.

Džouns je postala omražena u Engleskoj nakon što je 2013. u medijima objavljeno da se pridružila terorističkoj organizaciji, a njen suprug je vodio digitalne operacije za njih. Na kraju je poginuo u napadu 2016. godine.

Ona je u Tvitu nakon njegove smrti objavila da je "ponosna što je njen suprug ubijen od strane najvećih neprijatelja Alaha".

Pre nego što se posvetila islamu prodavala je parfeme i, kako navodi jutarnji.hr, svirala je gitaru u pank bendu. Godine 2015. Ujedinjeni narodi su je stavili na popis agenata koji operišu u sklopu terorističke organizacije.

Takođe je i meta SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva, pa su male šanse da bi se, ako je i istina da želi da se vrati, mogla vratiti nekažnjeno.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    4. jul 2017 | 21:57

    Ђаво дошао по своје. Не само да је стварно удовица, већ нема куда...

  • Knjaz miloš

    4. jul 2017 | 22:08

    ko je .........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA