Vreme čitanja: oko 2 min.

Tuga nakon smrti bake Milke (73): "Brinula se o sinu, ko će sada njemu pomoći"

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Muškarac (40) je privedensu zbog izazivanja smrti iz nehata. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo

  • 0
Baba baka u nesvesti bez svesti ulica leži na ulici mrtva Foto-ilustracija: Shutterstock

Bila je povučena žena, ni sa kim se nije previše družila, ni u koga nije dirala. Brinula se o bolesnom sinu, imala je tog psa s kojim bi svakodnevno prošetala. Bila je svoja. Nisam bila kod kuće kad se to dogodilo, samo su me nazvali da se ne vraćam jer zbog uviđaja neću moći da prođem, rekel su komšije 73-godišnje Milke B, žene koja je nesrećno preminula u nedelju oko 10.20 sati nakon što ju je ispred ulaza u zgradu napao 40-godišnjak, prvo verbalno, a potom je i odgurnuo. Njenog psa udario je nogom, piše 24sata.hr.

Žena je ušla u zgradu, uspela se popeti do drugog sprata, pozvoni komšiji i nazove policiju, ali tada joj je pozlilo. Nije joj bilo spasa.

Komšije kažu da je Milka pomodrila i da se sumnja na smrt od srčanog udara. Prepričavaju kako je mučno bilo gledati celi prizor na stepeništu zgrade jer je kraj mrtvog tela svoje gazdarice ležao njen pas koji je satima odbijao i vodu i hranu sve dok ga nisu odveli iz Udruženja za zaštitu životinja.

Kako saznaje 24sata.hr, nesrećna žena je živela na šestom spratu sa sinom, suprug joj je preminuo, dok joj je drugi sin poginuo u Domovinskom ratu 1993. godine.

"Bila je fina i pristojna žena, a iako smo komšinice, bile smo samo na 'dobar dan'. Bojala sam se tog njenog psa, bio je ogroman, nije mi bilo prijatno u njegovoj blizini pa sam izbegavala da se zaustavljam. Svi smo u šoku, ne znam ko će sada pomoći njenom sinu. On je prekrasan momak, ali nažalost ima poteškoća. Psa su odmah odveli. Čini se da je beštija danas važnija od čoveka,", rekla je u neverici Milkina komšinica.

Ali, Milkini rođaci odmah su uskočili kako bi njenom sinu makar omogućili svakodnevni obrok, a u celi slučaj oko zbrinjavanja i pomoći nad Milkinim bolesnim sinom uključio se i Centar za socijalni rad i Udruženje roditelja poginulih hrvatskih branitelja Makarskog primorja čiji je Milka bila član.

Iz policije su saopštili da su napadača uhapsili i nad njim proveli istragu.

"Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 40-godišnjak ostvario obeležja krivičnog dela prouzrokovanja smrti iz nehata, te je danas uz krivičnu prijavu predat pritvorskom nadzorniku", naglasili su iz policije. Za to mu preti kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Sagovornici tog portala kažu da znaju ko je napadač i da nije prvi put da s njim imaju neprijatnosti.

Kako navodi Dalmatinski portal, on od ranije ima prijave za krađe i nasilje, a osuđen je i na devet meseci zbog porodičnog nasilja nad nevenčanom suprugom, kojoj je udarao glavom o zamrzivač.

Mnogi su u ponedjeljak palili sveće ispred zgrade u kojoj je Milka stanovala 25 godina. I ovog puta upozoravaju na sve veći broj narkomana i dilera narkoticima kojih je iz dana u dan sve veći broj, te apeluju na institucije da preduzmu oštre mere u suzbijanju nasilja nad ženama i slabijim osobama od strane onih koji su zastranili u svom životu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA