Dačić vratio Japancu ukradeni bicikl (FOTO)

Bicikista će iz Srbije, nada se ministar, poneti lepe uspomene, a pored bicikla koji mu je vraćen, dobio je značku i flašu šljivovice

  • 3

Premijer Srbije i ministar policije Ivica Dačić vratio je Japancu Riju Asadžiju bickl kojim je krenuo oko sveta, a koji mu je ukraden u Beogradu.

Dačić je ocenio da je ceo događaj sramota za Srbiju, a Asadži je rekao da on posle svega ostaje prijatelj Srbije.

- Ovo je sramota za Srbiju. Asadži je na biciklu proputovao celu Afriku i 11 zemalja Evrope, a bez njega je ostao u našem glavnom gradu. Asandžiju želim da se izvinim u ime građana Srbije i poželim srećan put ka Tokiju, uz nadu da će poneti lepe uspomene iz naše zemlje, a ne samo negativne - rekao je Dačić, koji je japanskom putniku poklonio i značku i flašu šljivovice.

Asadži se zahvalio što mu je bicikl pronađen i istakao da "oseća jako prijateljstvo sa Srbijom". On je kazao da su mu u Africi ukradene cipele, a u Nikaragvi kamera, a Dačić je primetio da mu ti predmeti, za razliku od bicikla, nisu vraćeni.

Dačić se zahvalio se medijima na podršci, jer je kradljivac pronađen nakon objavljenih snimaka.

- To je bio put do njega. Policija ga nije pronašla na adresi, ali se kasnije sam prijavio sa pričom da nema veze sa ovim događajem, da bi potom bicikl bio pronađen kod njega - rekao je Dačić.

Ambasador Japana u Srbiji Tošiju Cunazaki se zahvalio svima koji su doprineli da se ovaj slučaj srećno završi.

- Japanska policija je, takođe, poznata po efikasnosti, zbog čega se ta zemlja smatra jako bezbednom. Sada sam se uverio da je srpska policija svakako podjednako efikasna i sposobna kao i japanska, ako je nije čak ni nadmašila - rekao je on.

Bicikl koji je nestao ispred Tržnog centra Ušće 18. jula policija je pronašla u nedelju, a takođe je i privela mladića iz Borče, osumnjičenog da je ukrao bicikl. Rio Asadži je krenuo na put oko sveta dug skoro 20.000 kilometara skupocenim biciklom crne boje, koji se može kupiti samo u Japanu.

On je 18. jula, nešto posle 17 sati ispred TC "Ušće" u Bulevaru Mihajla Pupina br. 4, ostavio bicikl marke "panasonik" model OSC7, sa "šimano" menjačem sa 27 brzina i nosačima za torbe na prednjem i zadnjem točku. Vlasnik je prethodno bicikl uredno zaključao sigurnosnom sajlom na mestu predviđenom za parkiranje bicikla.

(I. M. /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baki

    30. jul 2012 | 18:46

    Eh sto nisam Japanac pa da mi nadju auto sto su mi digli jos 2003 godine. Tada su me lopovi kostali 3 godine unazad dobrog rada i znoja. A nas turista iz Japana dobio svoj bicikl za dva dana a ja moj auto koji mislim da je mnogo veci i upadljiviji i skulji bio nisu nasli za 9 godina. Ja mislim da tu ima pravde nemam nista protiv Japanca ali mislim da se sve daje za svoj narod i svoju zemlju pa ono sto preistane moze se podelitu drugome mozda gresim ali nema veze..... pozdrav svima i puno pohvale nasoj brzoj intervenciji i pronalazacima

  • vlada

    30. jul 2012 | 17:01

    Sve se moze kad se hoce.A meni ili nekom drugom da su ukrali bicikl ili kola ili bilo sta policija prstom ne mrdne a za kineza se iscimala cela srbija

  • jelenka

    30. jul 2012 | 17:13

    Covek je Japanac :-D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA