Stefanović u Nastavnom centru "Kula": Budući policajci imali priliku da vide šta ih čeka (FOTO)

Stefanović je naveo da će ovi policajci za nekoliko meseci početi da rade u policijskim stanicama i da će, možda, neki od njih biti i deo specijalnih jedinica

  • 0

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović u Nastavnom centru „Kula“ sa polaznicima Centra za osnovnu policijsku obuku prisustvovao je danas pokaznim vežbama više organizacionih jedinica MUP-a koje su imale za cilj da budućim mladim policajcima približe rad policije.

Srbija raspoređuje policajce širom zemlje: Imaće vrlo važnu dužnost

Foto: Tanjug/MUP Foto: Tanjug/MUP

- Kao što sam obećao polaznicima 13 klase Centra za osnovnu policiju obuku, danas su imali priliku da vide kako u praksi izgledaju aktivnosti policije kroz delovanje različitih jedinica i da se delimično upoznaju sa opremom, naoružanjem i tehnikama koje policija primenjuje - rekao je Stefanović ukazavši da će oni za nekoliko meseci početi da rade u policijskim stanicama i da će, možda, neki od njih biti i deo specijalnih jedinica.

Foto: Tanjug/MUP Foto: Tanjug/MUP

Stefanović je najavio da će u narednim danima obići polaznike Centra za osnovnu policijsku obuku, koji su već raspoređeni u policijske stanice i koji stiču prva radna iskustva.

- Želim da vidim kako se snalaze, kako se organizuju i koliko im je sada bliža materija o kojoj su učili u školama, a koju sada praktično primenjuju na ulicama gradova i opština Srbije - rekao je ministar.

Foto: Tanjug/MUP Foto: Tanjug/MUP

Stefanović je izrazio nadu da će oni pokazati spremnost i posvećenost očuvanju bezbednosti svih građana Srbije, ponos na to što su pripadnici policije i da će radom i zalaganjem učiniti da i Srbija bude ponosna na njihov rad.

Foto: Tanjug/MUP Foto: Tanjug/MUP

Polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku mogli su da vide pokazne vežbe pripadnika Policijske brigade Policijske uprave za grad Beograd – prikaz rada i obučenosti vodiča službenih pasa, strojevo jahanje Čete konjanika u pokretu i hapšenje osumnjičenog za razbojništvo iz putničkog vozila u pokretu.

Foto: Tanjug/MUP Foto: Tanjug/MUP

Takođe, Jedinica za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata izvela je pokaznu vežbu u formaciji „Dijamant“ - odbijanje napada na štićenu ličnost, dok su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterske jedinice prikazali vežbu neutralisanja terorističke grupe i oslobađanja talaca.

Foto: Tanjug/MUP Foto: Tanjug/MUP

Polaznici 13 klase Centra za osnovnu policijsku obuku, tokom radnog doručka, imali su mogućnost da ministru i rukovodiocima organizacionih jedinica Ministarstva postavljaju pitanja o radu policije.

Foto: Tanjug/MUP Foto: Tanjug/MUP

Buduće mlade policajce najviše su interesovale metode rada i aktivnosti policije, kao i uslovi koje je potrebno da ispune da bi postali deo pojedinih organizacionih jedinica.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA