Temperaturni šok, uskoro jako zahlađenje: Evo u koja dva dana će tutnjati oluja i grmljavina!

U sredu vreme slično sutrašnjem, dok se prvo zahlađenje u celoj zemlji očekuje u četvrtak, kada će temperatura spasti za desetak stepeni. Ali tu nije kraj

  • 14

U Srbiji se sutra očekuje veoma sunčano i toplo vreme, u većini mesta će biti sunčano sa maksimalnom temperaturom do 38 stepeni. U Beogradu se već od jutarnjih časova očekuju visoke temperature, tako da će već u 9.00 ujutru biti 30 stepeni.

Spremite se za pakao: Danas tropske vrućine u celoj Srbiji, temperature i do 40 stepeni

Foto: Printskrin/accuweather Foto: Printskrin/accuweather

U sredu vreme slično sutrašnjem, dok se prvo zahlađenje u celoj zemlji očekuje u četvrtak, kada će temperatura spasti za desetak stepeni, pa se u glavnom gradu očekuje maksimalna temperatura do 27 stepeni.

Foto: Printskrin/accuweather Foto: Printskrin/accuweather

U subotu nas očekuje pravi temperaturni šok i drastičan pad temperature u nekim delovima zemlje za čak 20 stepeni, kada će maksimalna dnevna temperatura biti 21 stepen.

Mogući su pljuskovi, oluje sa grmljavinom u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu,  Subotici, i u Nišu gde će temperatura biti nešto viša nego u drugim delovima zemlje, sa maksimalnih 28 stepeni.

Foto: Printskrin/accuweather Foto: Printskrin/accuweather

Ceo vikend je moguće nevreme s padavinama, dok se stabilizacija vremena i porast temperature očekuje idućeg utorka, kada će maksimalna temperatura biti oko 30 stepeni.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Томи

    10. jul 2017 | 16:19

    Koji crni sok!!!! Daj boze kise!!!!

  • Mile

    10. jul 2017 | 17:19

    Kada RHMZ napise obavestenje a napisao je da su ekstremne i opasne temperature po zivot ljudi.Crveni meteo alarm znači da vreme moze prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne čak i po ljudske živote.vanredna situacija je stanje kada su rizici i pretnje ili posledice katastrofa, vanrednih događaja i drugih opasnosti po stanovništvo.Znaci ispunjeni su svi uslovi Zakonom o vanrednim situacijama clan 8 na ovim temperaturama lokalne samouprave moraju proglasiti varnrednu situaciju.

  • Patriota

    10. jul 2017 | 18:31

    Leto je Leto i treba da bude toplo, nije ni strasno vreme koliko smo zagadili ovu planetu... Preporuka samo da ljudi bez prekih potreba ne borave na otvorenom u toku najtoplijeg dela dana...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA