≫ 

Advokat uhapšenih Srba sa Zakintosa: Da slučaj preuzme srpsko pravosuđe

Osumnjičeni mladići bi sutra trebalo da budu izvedeni pred istražnog sudiju na Zakintosu koji će im uzeti izjave i odlučiti o pritvoru

  • 18

Beogradski advokat Zora Dobričanin Nikodinović, angažovani branilac jednog od šestorice mladića uhapšenih na Zakintosu pod sumnjom za učešće u ubistvu jednog Amerikanca, rekla je danas da planira da pokuša da se njihov slučaj prebaci u nadležnost pravosudnih organa Srbije.

Otac Miloša, jednog od momaka koji su uhapšeni na Zakintosu: Njegov otac plače i moli za pomoć, jer mu sin nije kriv ni za šta! (FOTO)

Prema njenim rečima, podnošenje ovog zahteva zavisi od dokaza koji postoje u slučaju.

- Nakon što izvršim uvid u sve dokaze i razmotrim pravne mogućnosti odlučiću da li ću tražiti od Grčke da ustupi nadležnost za postupanje srpskom pravosuđu - precizirala je Dobričanin Nikodinović koju su za ovaj slučaj angažovala porodica jednog od mladića.

Oni bi sutra trebalo da budu izvedeni pred istražnog sudiju na Zakintosu koji će im uzeti izjave i odlučiti o pritvoru.

Ranije danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da mladići koji su privedeni u Grčkoj zbog ubistva americkog državljanina nisu od ranije poznati policiji.

Ministar je objasnio da je u ovom momentu teško davati zaključke o tome šta se tačno desilo, te da ne može da daje tačnu kvalifikaciju krivičnog dela koje se dogodilo u Grčkoj, sve dok, kako je kazao, ne budu bili poznati svi detalji istrage.

Grčki mediji su juče preneli da su osmorica napadača na Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintos osumnjičena za teško krivično delo grupnog ubistva s predumišljajem.

Od njih osam sedmorica su Srbi, a jedan mladić je Grk, koji je radio kao barmen noćnog kluba na plaži Laganas, ispred kojeg je ubijen 22-godišnji Afro-Amerikanac u tuči.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesko

    10. jul 2017 | 18:41

    Šest momaka pretuklo jednog momka na smrt . Nije im bilo lako. Trebalo je još neko da im pritekne u pomoć. Fini neki momci. Rizikovali su svoje živote da pretuku na smrt jednog momka.

  • Mića iz kafića

    10. jul 2017 | 23:11

    Među nekim mladima čujem ima naopakih shvatanja u stilu da su sada Srbi "izdominirali ameriĉkoga ĉamugu". A neki opet u tome mladiċu od 22 god vide celi NATO, ni manje ni više. Pa po nekima mi smo sada samo uzvratili udarac NATOu i izjednačili rezultat.

  • Dorćolac

    10. jul 2017 | 22:56

    Tako i treba da o svome trošku angažuju advokate. A ubicu i njegove pomagače Srbija ne samo da ne treba braniti nego treba i pomoċi grčkim vlastima da se takvi otkriju i strogo kazne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA