Izetbegović pozvao Srbe da ne negiraju "genocid" u Srebrenici

On je rekao da su sudovi presudili da je reč o genocidu te da je "jezivo iskustvo Srebrenice" postavilo brojna pitanja na koja se mora odgovoriti

Bošnjački član Predsedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović pozvao je Srbe da, kako je rekao, prestanu da negiraju "genocid" u Srebrenici i poručio da to treba da učine radi bolje budućnosti.

Obeležava se 22. godišnjica od zločina nad Bošnjacima u Srebrenici (FOTO) (VIDEO)

Onima koji, kako je rekao, prete otcepljenjem i onima koji odlikuju ratne zločince poručio je da do podele BiH nikada neće doći.

Izetbegović je rekao da nasilje kojem su bili izloženi nalaže da preziru nasilje kao što ga i preziru.

- Dobro je što je tako jer bi osveta vodila u začarani krug iz kojeg je nemoguće izaći - kazao je Izetbegović.

On je rekao da su sudovi presudili da je reč o genocidu te da je "jezivo iskustvo Srebrenice" postavilo brojna pitanja na koja se mora odgovoriti.

Foto: Tanjug / Ap / Amel Emrić Foto: Tanjug / Ap / Amel Emrić

Istakao je da je važnost pomirenja koje je potrebno svima.

- Pomirenje i pravda se moraju graditi na istini, a ne na provokacijama i negiranju genocida, jer pomirenja neće biti dok u potpunosti ne bude poražena izopačena ideologija - naveo je Izebegovića na komemoraciji povodom 22. godišnjice od zločina u Srebrenici.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boris

    11. jul 2017 | 14:57

    A Srbi sto su pobijeni...

  • Djole

    11. jul 2017 | 15:23

    Genocid nije postojao u Srebrenici , zločin jeste i ti koji su izvršili zločin moraju odgovarati.

  • Realan

    11. jul 2017 | 14:28

    Sta ce mo sa genocidom u Bratuncu ? Bakire priznaj ti genocid na Srbima i u Podrinju i u Krajni. Naser je klao po Zalazju i okolini a Atif licno streljao po Krajni. Niko od vas nije osudjen za ta dela ! Strasno je to sto se desilo u Sreberenici, ali to je posledica zlocina u periodu 1914-1918, 1941-1945 i zlocina 1992-1995 koje su pocinili muslimani nad Srbima. Nikada niko nije bio kaznjen ni za jedan zlocin nad Srbima pa i sada je ta stvar. Niko ne spominje 5000 Srba koji su se sami bacali u ledenu Drinu da ne bi pali u ruke Handzar diviziji i Ustasama! Niko nikada nije kaznjen ni za jedan zlocin nad Srbima. Penzionisani pripadnik MUP Srbije i MUP BiH Naser Oric je opet drzao hvalospeve o tome kakvi su ratnici Bosnjaci iz Podrinja a mesto mu je u zatvoru. Zalosno je sto oni koji su zaduzeni za bezbedonosne sluzbe u Srbiji nisu nista preduzeli decenijama po tom pitanju i sto dopustaju da jedan takav zlocinac bude na slobodi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA