DETE HEROJ! Devojčica prodaje limunadu da pomogne borbu protiv trgovine ljudima (VIDEO)

Čašu limunade u početku je naplaćivala dva dolara, ali vremenom je odlučila da kupcima prepusti odluku o tome koliko će je platiti - tako je donirala čak 30.000 američkih dolara!

  • 0

Osmogodišnja Vivijen Har iz SAD odlučila je da učini nešto što inače ne biste očekivali od devojčice njenih godina. Mlada Vivijen zaključila je da ne želi da stoji sa strane i samo posmatra patnju drugih.

Naime, Vivijen je svih 57 dana letnjih praznika provela praveći "limunadu koja će promeniti svet", a tajna njenog napitka je u tome da je sav prihod od prodaje namenjen borbi protiv trgovine ljudima širom sveta, prenosi "Huffington Post".

- Gandi je bio jedna osoba. Martin Luter King je bio jedna osoba. Majka Tereza je bila jedna osoba. Zašto ti ne bi bio ta jedna osoba koja će pomoći -  kazala je Vivijen u svom videu.

Ova devojčica uspela je da do kraja odmora zaradi čak 30 hiljada dolara, i ne namerava da tu stane sve dok se konačni iznos ne popne do ambicioznih 150 hiljada dolara.

Čašu limunade u početku je naplaćivala dva dolara, ali vremenom je odlučila da kupcima prepusti odluku o tome koliko će je platiti.

- Verovali smo u njihovu dobrotu i ljudi su vremenom počeli da ostavljaju i 18 dolara po čaši limunade - kazao je njen otac.

Sav prihod malena Vivijen pokloniće organizaciji čija je misija da pomogne žrtvama trgovine ljudima širom sveta.

Pogledajte video:

(I. M. / Izvor: Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA