KAKO JE UNIŠTAVANA DRŽAVNA LUTRIJA SRBIJE: Direktorka zaposlila prijateljice i bivše frajere!

Najsumnjivija nabavka Državne lutrije Srbije je kada je od "Alka trgovine" kupila 400 LCD televizora po ceni za 100 evra višoj po komadu od maloprodajne

  • 5

Direktorka Državne lutrije Srbije Tijana Anđelić, koja se na čelu ove ustanove nalazi već dva puna mandata, od veoma profitabilne državne kompanije napravila je lični zabran u kome već pet godina bukvalno radi šta hoće, piše "Informer".

Anđelićeva je zaposlila u ovoj firmi veliki broj prijatelja, a milionske poslove delila je po drugarskoj liniji, otkriva ovaj list.

O kadrovskoj politici Tijane Anđelić najbolje govori spisak top-menadžera Državne lutrije Srbije. Brend menadžerka za instant srećke Olivera Paspetijević i finansijska direktorka Olja Sinđelić najbolje su drugarice Anđelićeve, dok je Vladimir Lopičić, referent za javne nabavke, rođeni brat Tome Lopičića, bivšeg dečka direktorke DLS.

Slučajno ili ne, tek direktor marketinga Lutrije je Marko Milanković, momak rođene sestre Tijane Anđelić.

Pomenuti referent za javne nabavke Vladimir Lopičić za potrebe DLS obavlja kupovinu robnih nagrada za igru na sreću "Bingo", a najbolje poslove često dobija firma "Alka trgovina", u kojoj je direktor prodaje Tomo Lopičić rođeni brat Vladimira i bivši dečko Tijane Anđelić.

- Iako je Lutrija jedan od najvećih kupaca na tržištu i mogla bi da kupuje televizore, belu tehniku i ostale kućne aparate direktno od proizvođača ili uvoznika, nagrade se uglavnom kupuju preko posrednika koji se ugrađuju u cenu i više od 30 odsto! Često te nabavke dobija Lopičićeva "Alka trgovina" - kaže izvor "Informera" iz DLS-a.

Prema njegovim rečima, posebno je sumnjiva nabavka iz poslednjeg kvartala 2011, kada je Lutrija od "Alka trgovine" kupila 400 LCD televizora po ceni koja je u tom trenutku bila 100 evra viša po komadu od maloprodajne cene u "Metrou"?!

- O toj kupovini su obavešteni nadležni. Dopis sa svim sumnjama i podacima je još početkom godine dostavljen policiji i tužilaštvu, ali se za sada ništa nije dogodilo - prenosi sagovornik i napominje da bi trebalo proveriti i ugovor o servisiranju službenih vozila.

- Ovaj posao dobio je servis "Katalinić", a devojačko prezime supruge direktora Lopičića je Katalinić. Treba videti da li je vlasnik tog servisa, u stvari, Lopičićev šurak i po kojim cenama je taj posao urađen - kaže on.

Tijana Anđelić danima već odbija da govori za "Informer", a kako taj list prenosi, ona je preko svojih brojnih veza u vrhu bivše vlasti pokušala da utiče da se prestane s pisanjem o ovoj temi.

- Tijana je mislila da joj niko ništa ne može i da baš niko neće smeti da postavlja pitanje njenog poslovanja - prenosi izvor koji kaže da će se tek posle njene smene otkriti na desetine novih milionskih mahinacija.

Kako piše ovaj dnevni list, na čelo ove firme najverovatnije početkom sledeće nedelje biće postavljen novi v. d. direktora, a u vrhu nove Vlade Srbije odlučeno je da se pokrene istraga o poslovanju Državne lutrije Srbije.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bobolino

    22. avgust 2012 | 14:25

    ..."lutkice" pa ti si se bas zaigrala..mila moja, ko ce to sad nama na robiju, a ?

  • Darko

    5. septembar 2012 | 21:42

    Dosla maca na vratanca.Sve sto valja si otpustila da bi svoje stavila ali sada mlada damo bices necija baby u zatvoru.Ha ha ha ha za sve ostecene iz lutrije TRUNI TIJANA TRUNI U ZATVORU. Nadam se da ce novi direktori vratiti sve bivse neopravdano otpustene radnike na posao.I da vrati lutriju na stare slave.

  • Laci

    16. septembar 2012 | 10:33

    Nemojmo se zavaravati sve ce to biti "tresla se gora rodio se mis"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA