HIT THE ROAD: Baciće pod točkove 9.000 km Evrope i Azije (FOTO) (VIDEO)

Severian, Sale i Mimi u ponedeljak rano izjutra otpočinju prvu etapu puta oko sveta na dva točka, u kojoj će proći kroz devet zemalja i dve nepriznate teritorije

  • 1

Sale, Severian i Mimi, tri naizgled obična momka, noćas kreću u neobičnu avanturu - put pod noge, tačnije točkove, šatore i konzerve u kofere, kacige na glave i pravac oko sveta motorima u tri etape.

Prvu etapu Evropa-Azija započinju u ponedeljak rano izjutra. Na putu od 9.000 km, koji traje 34 dana, proći će kroz devet država - Srbiju, Bugarsku, Tursku, Gruziju, Jermeniju, Rusiju, Ukrajinu, Moldaviju, Rumuniju i dve nepriznate teritorije Abhaziju i Nagorno Karabah. Sve zanimljive predele, ljude i mesta kroz koja će ekspedicija proći zabeležiće kamerom, od čega će nastati TV serija i putopisna knjiga. Sledećeg septembra, "Hit the Road" momci započeće drugu etapu, kada kreću u osvajanje Severne Amerike, a septembra 2014. čeka ih Južna.

A kakvi bi bajkeri bili da nisu dobrog raspoloženja, svestrani i uvek u veselom društvu. Tako su se prijatelji ovih avanturista okupili u bazi "Hit the Road" ekipe na Novom Beogradu, da ih isprate kako valja na dalek put. Uz rokenrol i gomilu smeha, oni su prikazali i nemontiran video-materijal nastao tokom priprema, koji možda najbolje pokazuje njihovu ljubav prema otvorenom putu, novim horizontima i avantuama, ali i neizostavni smisao za humor.

Saša Petrović, poznatiji kao Sale, vlasnik je marketinške agencije, oženjen je i ponosni je otac troje dece. U "Hit the Road" ekipi zadužen je, pored dobre atmosfere, i za tehniku i mehaniku. Do sada je na dva točka obišao celu Evropu, ali, kako kaže, predsetojeći put će mu biti najduži do sada.

- Pripreme su pri kraju, sve je došlo na svoje. Dobili smo većinu viza, a najteže nam je bilo dobiti onu za Abhaziju. U maju smo obilazili Dolomite, Alpe, što je bila neka vrsta treninga, ali svi u ekipi su već iskusni vozači - objašnjava Sale, s dozom "slatke" nervoze pred put.

Ponosno nam pokazuje svoj "suzuki v-strom 650", i dodaje da će na njega postaviti i bočne kofere, tako da ne brine hoće li imati dovoljno mesta za prtljag koji zahteva takva avantura.

- Polovinu planiranih dana, tj. oko 16 dana ćemo provesti pod šatorima. Tamo gde je nemoguće naći smeštaj, kao što su turske planine ili Gruzija, a i tamo gde su noćenja preskupa i idu i do 200 evra, rešenje je šator. Od sponzora smo dobili kompletnu kamp opremu, tako da smo spremni. Nekada ne valja biti mnogo upadljiv na ovakvim putovanjima - dodaje on.

Od hrane nose, kako kaže, samo ono što nije kvarljivo, a ostatak će kupovati usput.

- Dosta dugo sam bio u izviđačima, tako da znam i od koprive da napravim klopu, to nam neće biti problem. Jedino ćemo morati da se naviknemo na to da nema prasetine u Turskoj, ali izdržaćemo nekako - završava uz smeh Sale.

Pored Saleta, Evropu i Aziju će "prejahati"  i Stanimir Miljković, oženjeni inženjer elektrotehnike, a među bajkerima poznatiji kao Severian, kao i Dragan Mijailović Mimi, privatni preduzetnik i otac dvoje dece.

Poželeli smo im srećan put, vedro nebo i obećali da će Telegraf.rs pratiti njihovu pustolovinu. Kad god im uslovi budu dozvoljavali, materijal tokom ekspedicije će postavljati na sajt "Hit the Road".

Pogledajte trejler:

(A.Popović / Foto: M. Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    26. avgust 2012 | 21:22

    Ja rek'o idu biciklama. Može da bace i milion kad samo sede. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA