BESNE POŽARI: Na Čigoti izgorele vikendice, buknulo i na Tari!

Požar koji se noćas proširio na Zlatiboru zahvata oko 150 hektara, dok na Tari gori više desetina hektara

  • 0

Požar koji je izbio na Čigoti, na Zlatiboru, noćas se proširio i zahvata oko 150 hektara, uprkos naporima vatrogasaca koji su celu noć gasili vatrenu stihiju, izjavio je načelnik Uprave MUP-a za vatrogasno spasilačke jedinice Goran Nikolić.

- Vatra, koja je gorela, napredovala je prema vikendicama. Dve su napuštene, a dve su bile za korišćenje, tako da su one zahvaćene i izgorele u požaru - rekao je Nikolić.

Nikolić je naveo da su vatrogasci tokom cele noći gasili požar koji još uvek nije u potpunosti lokalizovan, da se na nekoliko mesta i dalje širi.

- Požar je zahvatio tri brda i veliki problem pričinjava suva trava, pašnjaci i nisko rastinje - rekao je Nikolić i dodao da požar gasi 107 vatrogasaca profesionalaca.

Nikolić je rekao da su juče dve osobe evakuisane i da na sreću u požaru nije bilo većih povreda, osim ogrebotina koje su odmah sanirane.

U međuvremenu, buknuo je požar i na Tari. Prema nezvaničnim informacijama gori više desetina hektara.

Taj požar počeo je kao prizemni, ali se usled vetra popeo i na drveće. Trenutno je na gašenju tog požara angažovano 15 vatrogasaca, a očekuje se da im u pomoć stigne bar jo toliko.

Stanovništvo okolnih mesta za sada nije ugroženo.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA