NOVA TRAGEDIJA: Nađen leš na vojnom poligonu Pasuljanske livade (FOTO)

Telo muškarca srednjih godina je nađeno u delu koji je zabranjen za javnost, gde je potrebna specijalna dozvola Vojske Srbije da bi mu se pristupilo. Nezvanično se saznaje da je reč o samoubistvu

  • 1

Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srbije su iz Mijajlove jame na Pasuljanskim livadama, sa dubine od 120 metara, izvukli beživotno telo M.P.(57) iz Ćuprije.

Reč je o muškarcu srednjih godina, koji je najverovatnije izvršio saomoubistvo. Leš je nađen u delu koji je blizu vojnog poligona, koji se zove Mijajlova jama. Pošto pronađeno lice nije zaposleno u Vojsci Srbije istragu su započeli MUP Srbije i nadležno tužilaštvo.

Zanimljivo je da je prilazak ovom mestu, na kome je nađeno telo, zabranjeno za civile, jer je deo vojnog poligona i da je za boravak potrebna posebna dozvola Vojske Srbije.

Kako je potvrdila  Gorska služba spasavanja, njihovi članovi su uz pomoć pripadnika SAJ-a sa dubine od 116 metara.

- Radi se najverovatnije o  M.P. rođenog 1955 godine sa prebivalištem u Ćupriji. Prema informacijama koje je SAJ dobio od PU Jagodina, M.P. je nestao 20. avgusta, a 24. je pronađeno njegovo vozilo na Pasuljanskim livadama. Akcija izvlačenja je trajala ukupno pet sati  - saopšteno je iz Gorske službe.

U MUP-u Srbije nam je rečeno da je istraga oko ovog slučaja još uvek u toku i da će se uzrok smrti znati nakon istrage.

- Telo je prebačeno na obdukciju i nakon nje ćemo znati mnogo više o ovom slučaju. U toku je istraga koja će odgovoriti na sva pitanja koja su u vezi s ovim slučajem. - rečeno nam je u MUP-u.

Podsetimo, 18. juna ove godine na ovom vojnom poligonu se dogodila još jedna tragedija u kojoj su poginuli kadeti Vojne akademije, Milina Miletić (23) iz Gornjeg Milanovca i Filip Milojević (24) iz sela Gornja Trnava kod Topole, dok je ranjeno sedmoro kadeta - četvorica mladića i tri devojke.

Nakon pogibije i završene istrage pokrenut je postupak protiv šest lica, dva pukovnika, dva majora i dva poručnika Vojske Srbije.

(I. M. / Foto: Gorska služba spašavanja Srbije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    31. avgust 2012 | 16:12

    Kakve veze sa ovim slučajem ima pogibija kadeta VA? Novinari, stvarno ste...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA