ČOVEK-ČUDO DOLAZI U SRBIJU: Nik Vujičić, rođen bez ruku i nogu, govoriće našoj publici (VIDEO)

Srbin iz Australije, čovek koga fizički nedostaci nisu sprečili da živi kao sav ostali svet, do sada je održao motivacione govore u 43 zemlje. Slušali su ga predsednici država, osobe sa invaliditetom, učenici, a 21.septembra Vujičić će nastupiti u Beogradu

  • 1

Nik Vujičić, svetski poznati motivacioni govornik srpskog porekla, rođen bez udova, po prvi put će održati svoje motivacione govore u Srbiji, i to u humanitarne svrhe. Vujičić će nastupiti u Beogradu (21. septembra, u centru „Sava“, Velika dvorana, 19h), i u Novom Sadu (22. septembra, Velika dvorana, 19h).

 

Nik Vujičić je držao govore u 43 zemlje i razgovarao sa više od 4.500.000 ljudi, a gledanost njegovih predavanja na Internetu meri se desetinama miliona poseta iz celog sveta. Među publikom koja ga je slušala bili su i predsednici država i poslovni ljudi, srednjoškolci, osobe sa invaliditetom, roditelji, deca, zatvorenici.

 

Uprkos hendikepu, Nik je rano naučio da uživa u svim sitnicama koje daju smisao svakodnevici, poput sporta, koji je njegova velika strast. Veliku ulogu u njegovom ranom osamostaljivanju imali su roditelji.

 

- Tata me je prvi put ubacio u bazen sa 18 meseci. Godinama me je ohrabrivao i učio da plivam. Takođe volim skejtbording i fudbal. Veliki sam fan engleske Premijer lige - kaže Nik.

 

Vujičić je rođen kao prvo dete u srpskoj porodici u Brizbejnu, u Australiji. Rođen je sa retkim poremećajem tetra-amelia, odnosno bez udova. Ima torzo i malo stopalo na levoj strani pomoću kojeg održava ravnotežu i barata predmetima.

 

 

Danas je izuzetno traženi motivacioni govornik i na svetskim konferencijama i skupovima poput Svetskog ekomskog foruma u Davosu 2011. godine. U februaru ove godine, Vujičić se oženio, potvrđujući da ga hendikep nije sprečio da živi kao svi ostali ljudi.

 

Autor je i knjige "Živeti slobodno" a uspeo je i da snimi kratkometražni nagrađivani film "Butterfly circus".

 

Novac od karata ide u humanitarne svrhe

 

Cena karte je 500 dinara, a mogu se kupiti na biletarnici centra „Sava” i knjižarama "Vulkan" u celoj Srbiji. Sav prihod od prodatih karata biće namenjen licima sa hendikepom.

 

(Telegraf.rs/Blic)

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A.S.

    4. septembar 2012 | 08:15

    Dobro je sto dolazi ali i zalosno da je Srbija medju poslednjim zemljama koje Nik poecuje.Sami smo za to krivi.Pre dve godine posetio je Rumuniju i Sloveniju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA