MEJD IN SRBIJA! Nikolić: Fijat je najbolji srpski proizvod! (FOTO) (VIDEO)

- Kako se budemo ponašali prema Fijatu tako mogu da nas očekuju i drugi investitori - rekao je srpski predsednik tokom obilaske kragujevačke fabrike "Fijat automobili Srbija"

  • 2

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić najavio je, nakon obilaska fabrike "Fijat automobili Srbija" u Kragujevcu, da će Srbija do marta naredne godine ispuniti sve svoje obaveze prema italijanskom investitoru. Kragujevačku fabriku je, zajedno sa srpskim predsednikom, obišao i predsednik "Fijat grupe" Serđo Markione. On je najavio da će 9. oktobra Fijat predstaviti još jednu verziju modela 500L, a u februaru iduće godine u Detroitu i američku verziju.

Nikolić je najavio da će do kraja godine Srbija uspeti da obezbedi 50 miliona evra od ukupno potrebnih 90 miliona, a da će do marta iduće godine pokriti sve obaveze koje je u ovoj investiciji preuzela prethodna vlada. On je dodao da je Srbija naišla na razumevanje Fijata i da će ispuniti sve svoje obaveze koje je prethodna vlada preuzela, pa tako i obaveze u vezi sa infrastrukturom, kao što je povezivanje fabrike sa auto-putom.

Nije lako razmišljati o tome da se napravi jedan novi proizvod, a mi možemo da ih oslobodimo brige o proizvodnji - istakao je Nikolić.

Predsednik je dodao da je imao prilike da se uveri da će u Kragujevcu biti proizvedeni najbolji evropski automobili.

- Srbija će se truditi da obezbedi neka dalja tržišta. Ovo je pilot projekt velike investicije. Kako se budemo ponašali prema Fijatu tako mogu da nas očekuju i drugi investitori - rekao je predsednik.

On je podvukao da je obaveza Srbije da pomogne realizaciju projekta.

- Svi ćemo pomoći da bude jedna od najboljih investicija. Ovo je jedan od najboljih proizvoda 'Mejd in Serbija' - istakao je Nikolić.

Predsednik "Fijat grupe" Serđo Markione ukazao je da su predstavnici ove kompanije imali produktivan razgovor sa predstavnicima Vlade Srbije i da je pronađeno adekvatno rešenje pogodno za napredak.

On je, takođe, izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, a posebno je pohvalio radnu snagu u Srbiji. Istovremeno, Markione je rekao da će proizvodnja modela "fijat 500 L" u Srbiji odvijati po planu i pored krize koja je prisutna na svetskom tržištu.

- I pored toga što je proizvodnja automobila u Evropi, i čitavom svetu opala za 20 odsto, Fijat će u Kragujevcu proizvoditi po planu - rekao je predsednik "Fijat grupe".

On je istakao da će do kraja 2013. biti predstavljene sve verzije tog modela, koji se jedino proizvodi u fabrici u Kragujevcu, a koji je, po njemu, jedan od najboljih automobila na svetskom tržištu, ako ne i najbolji.

Markione je ocenio da će se tržište oporaviti 2014, odnosno za 18 meseci. On je dodao da očekuje punu podršku srpske vlade, istakavši da fabrika u Kragujevcu dobro funkcioniše.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • radnik

    8. septembar 2012 | 19:25

    STO NE PISETE O TOME KAKO RADNICI RADE 10 SATI DNEVNO PA IH OSTAVLJAJU DA RADE I PETKO I SUBOTOM STO NE PISETE O TOME KAKO SE CRKAVA OD RADA U TOJ FABRICI I CIM NEKO NESTO KAZE OTKAZ. FIAT FABRIKA FEUDALACA ALI NISU ITAIJANI KRIVI MI SRBI SMO GO..A PA NAS SVAKO JE.E..............

  • dusanov zakonik

    4. septembar 2012 | 21:27

    Zasto pisete "Fijat", kada se fabrika zove "Fiat", to se vidim odomacilo, a mislim da nije pravilno?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA