HIT THE ROAD: Deset dana etape Evropa - Azija (FOTO)

Današnjim prelaskom iz Turske u Gruziju srpska tročlana ekspedicija na motorima završava skoro trećinu pustolovine dužine 9.000 kilometara na dva kontinenta

  • 0

Članovi srpske ekspedicije "Hit the road", neobične avanture na dva točka, današnjim prelaskom iz Turske u Gruziju završiće skoro trećinu planirane etape Evropa - Azija dužine 9.000 kilometara.

Na svojim motorima Saša Petrović, Stanimir Miljković i Dragan Mijailović obići će još i Jermeniju, Rusiju, Ukrajinu, Moldaviju, Rumuniju, kao i dve nepriznate teritorije Abhaziju i Nagorno Karabah.

Tokom dosadašnjeg putešestvija trio je bio u prilici da uživa, između ostalog, u čarima najveće bugarske luke Burgas, grada koji se prostire na dva kontinenta - Istanbula, zatim Ankare, ali i u lepotama Samsuna, najveće turske luke na obali Crnog mora.

Vozeći kroz turske planine ostavili su za sobom i manastir Sumela iz 4. veka, zamak u Bajburtu, kao i 3.270 metara visoku tektonsku planinu Palandoken.

Redakcija Telegrafa želi im što manje pehova u nastavku avanture, poput onog kad je u Turskoj Stanimir morao da dobije injekcije antihistaminika zbog jake alergije.

Ekspedicija je, ekskluzivno za Telegraf, poslala fotografije koje možete pogledati u našoj galeriji:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA