VELJOVIĆ POTVRDIO: Policija privela nekoliko lica zbog ubistva Meksikanke!

Policija ispituje nekoliko lica, ali hapšenja neće biti dok iz Hrvatske ne stignu inspektori i rezutati tamošnje istrage

  • 0

Direktor policije Milorad Veljović potvrdio je da su u novosadskoj policiji u toku ispitivanja nekoliko lica za koja se sumnja da su 25. avgusta nožem ubili meskičku turistkinju Selene Margarit Grasijano Masedo (31) na Marjanu, pokraj Splita. Ipak, sa konkretnim merama čekaće se dok iz Hrvatske ne stignu tri inspektora i rezultati tamošnje istrage. Telo Meksikanke avionom je prebačeno za Meksiko.

Veljović je sinoć potvrdio da je policija u Novom Sadu privela nekoliko lica, a da se jedan muškarac, koji odgovara opisu iz hrvatske policije, posebno "drži na oku".

- Policija će u petak, posle svih provera, saopštiti da li neka od osoba koje se poreveravaju, a nalaze se na teritoriji Srbije, ima veze sa ubistvom Selene MasedoSrpskoj policiji u istrazi pomažu i trojica hrvatskih kolega - rekao je Veljović za RTS.

On je dodao da će u Srbiju doći tri hrvatska policijska inspektora koji će se uključiti u istragu i da će policija već u petak ujutro saopštiti identitet mogućeg ubice.

Prema saznanjima Telegrafa u prostorijama novosadske policije tokom noći je ispitano nekoliko lica za koja se sumnjalo da su počinila ovaj zločin. Kako nezvanično saznajemo, muškarac koji bi se mogao dovesti u vezu sa ovim događajem bio je pod prismotrom je policije.

Novosađanina sa ubistvom navodno povezuje dres FK "Milano" u kome su ga u Splitu meštani viđali, kao i automobil kojim se vozio.

DAČIĆ: AKO SE UTVRDI DA JE MEKSIKANU UBIO NOVOSAĐANIN, BIĆE IZRUČEN

Srpski premijer Ivica Dačić rekao je za HRT da se, kada se sa potpunom sigurnošću utvrdi da je Meksikanku Selenu Grasijano u Splitu ubio osumnjičeni Novosađanin, može očekivati njegovo izručenje Hrvatskoj.

- Kad i ako se sa sigurnošću utvrdi da je osumnjičeni Novosađani ubio Selenu, može se očekivati njegovo skoro izručenje Hrvatskoj. Mi imamo potpisan sporazum o izručenju, a konačnu odluku o tome donosi Ministarstvo pravde. Ali mislim da je to sada sporedno pitanje. Najvažnije je da budemo potpuno sigurni da je u pitanju to lice -  izjavio je Dačić.

TELO MEKSIKANKE ISPRAĆENO IZ SPLITA

Telo ubijene meksikanke je balzamovano i položeno u drveni kovčeg, koji je uz sva potrebna dokumenta dovežen na aerodrom, gde je smešten u avion, koji je poleteo prema Frankfurtu. Iako je telo ispraćeno iz Hrvatske, istražni organi ne staju sa proveravama.

U policiji "Lijepe njihove" kažu da očekuju rezultate istrage koja se vrši u Srbiji, kao i nalaze DNK analiza čiji uzorci su upućeni u Kanadu, Ameriku i Meksiko. Oni ističu da sa policijama drugih zemalja neprestano sarađuju, kao i da još uvek nemaju informacije da je bilo ko u vezi sa zločinom uhapšen, kako u Hrvatskoj, tako i van granica te zemlje.

(P. Marković / RTS / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA