ŽELE JOŠ NASILJA: Al-Kaida pohvalila ubistvo američkog ambasadora

- Ono što se desilo je veliki događaj, a ti napori treba zajedno da vode ka jednom cilju, a to je proterivanje američkih ambasada sa muslimanske zemlje - navodi Al-Kaida.

  • 0

Ogranak terorističke mreže Al-Kaide u Jemenu pohvalio je danas na svom veb-sajtu ubistvo američkog ambasadora u Libiji tokom protesta zbog antiislamskog filma, i pozvao na još napada sa ciljem da se oteraju američke ambasade iz islamskih zemalja, javio je AP.

Saopštenje terorističke grupe sugeriše na to da Al-Kaida nastoji da usmeri talas protesta gnevnih demonstranata u islamskom svetu zbog filma "Nevinost muslimana" snimljenog u SAD, u kojem se vređa prorok Muhamed.

U pokušaju da zaustavi nemire, najviše verske vlasti u Saudijskoj Arabiji su u međuvremenu saopštile da muslimani ne smeju da budu vođeni besom u nasiljom, i istakle da film ne može istinski da povredi islam.

Zasad, kako je preneo AP, ne postoje dokazi o direktnoj ulozi Al-Kaide u protestima u kojima su ove sedmice napadane američke i zapadne diplomatske misije.

Proteste su organizovali uglavnom ultrakonzervativni islamisti. Međutim, američke i libijske vlasti istražuju da li su možda protesti bili paravan za ekstremiste da napadnu američki konzulat u libijskom gradu Bengaziju i u utorak ubiju američkog ambasadora Krisa Stivensa i još trojicu Amerikanaca.

Al-Kaida na Arapskom poluostrvu, kako je grupa poznata u Jemenu, navela je da je ubistvo Stivensa "najbolji primer", koji treba da slede oni koji napadaju ambasade.

- Ono što se desilo je veliki događaj, a ti napori treba zajedno da vode ka jednom cilju, a to je proterivanje američkih ambasada sa muslimanske zemlje - navodi Al-Kaida.

(I. D. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA