NOVI NAPAD NA SRBE: Zapaljen srpski automobil u centru Kosovske Mitrovice!

U centru severnog dela Kosovske Mitrovice zapaljen je automobil čiji je vlasnik Srbin, a portparol KPS Besim Hoti rekao je da je ovo slučaj izazivanja opšte opasnosti

  • 0

U Ulici kralja Petra I u centru severne Mitrovice na Kosovu zapaljen je automobil marke "fijat bravo", čiji je vlasnik Srbin i službenik kancelarije Vlade Kosova.

Regionalni portparol KPS Besim Hoti reakao je za Telegrf.rs da je "ovaj kriminalni akt u kojem je zapaljen automobil kosovskog Srbina okarakterisan kao izazivanje opšte opasnosti".

- Prema preliminarnim rezultatima istrage automobl je najverovatnije zapaljen benzinom – rekao je Hoti, i dodao da počinioci i motivi zasad nisu poznati.

Adrijana Hodžić, direktor Administrative kancelarije Vlade Kosova u Kosovskoj Mitrovici, potvrdila je da je vlasnik zapaljenog automobila Srbin službenik ove kancelarije.

Ona je najoštrije osudila ovaj incident, ističući da je ovo treći slučaj paljenja automobila Srbima koji su zaposleni u ovoj kancelariji.

- Napad na imovinu ljudi koji možda samo drugačije razmišljaju ne može biti povod za ovakav obračun sa neistomišljenicima. Ovo je potvrda da na severu Kosova postoji odsustvo vladavine prava – rekla je Hodžićeva u izjavi za Tanjug.

Građani, lokalna samouprava i politički predstavnici suprostavljali su se otvaranju kancelarije Vlade Kosova u severnom srpskom delu podeljenog grada na Ibru, ocenjujući da je to nasilni akt u cilju integracije severa u tzv. prištinske institucije, koje Srbi sa severa Kosmeta ne priznaju i ne prihvataju.

(I. Radulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA