Francuska zabranila antiameričke skupove

- Demonstracije su zabranjene, a svako neprijateljstvo, svaki poziv na mržnju treba da bude uništen s velikom čvrstinom - kaže ministar unutrašnjih poslova Francuske

  • 0

Francuski ministar unutrašnjih poslova Manuel Vals osudio je antiameričke demonstracijeodržane sinoć ispred američke ambasade u Parizu, i dodao da se to ubuduće više neće dogoditi.

- To je potpuno netolerantno. Dao sam instrukcije da se to više ne ponovi. Demonstracije su zabranjene, a svako neprijateljstvo, svaki poziv na mržnju treba da bude uništen s velikom čvrstinom - rekao je Vlas.

Francuska policija rasterala je sinoć više desetina muslimanskih demonstranata ispred američke ambasade u Parizu, koji su protestovali zbog kontroverznog filma "Nevinost muslimana", u kojem se ismeva prorok Muhamed.

Na televizijskim snimcima vidi se oko 80 demonstranata, koji su protestovali na trotoaru u blizini zgrade ambasade. Prema izvorima agencije AP u pariskoj policiji, učesnici skupa su rasterani jer protest nije bio prijavljen.

Protesti u Parizu deo su talasa demonstracija koje su prethodnih dana organizovane ispred američkih diplomatskih predstavništva u svetu.

Razlog protesta je niskobudžetni film "Nevinost muslimana", koji se pojavio na Jutujubu, a u kojem se ismevaju prorok Muhamed i islam. Pretpostavlja se da je film produciran u SAD.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA